AcasăEconomieStatele Unite anunţă un nou pachet de asistenţă de securitate destinat Ucrainei...

Statele Unite anunţă un nou pachet de asistenţă de securitate destinat Ucrainei în valoare de 400 de milioane de dolari

Pachetul include tancuri si drone.

”Pachetul USAI subliniază angajamentul continuu al SUA de a sprijini Ucraina prin îndeplinirea cerinţelor lor cele mai urgente… construind în acelaşi timp capacitatea forţelor armate ale Ucrainei de a-şi apăra suveranitatea pe termen lung”, a declarat vineri, secretarul de presă adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, într-o conferinţă de presă.

Pachetul include tancuri T-72 recondiţionate, noi drone de tip Phoenix Ghost, finanţare pentru recondiţionarea sistemelor de apărare aeriană HAWK şi alte articole.

Tancurile vor veni din Republica Cehă, iar Washingtonul va plăti pentru recondiţionarea a 45 dintre tancuri, potrivit lui Singh, iar Ţările de Jos pentru recondiţionarea altor 45.

Se estimează ca unele dintre tancuri să fie livrate până la sfârşitul lunii decembrie, a mai spus Singh.

”Aceste tancuri vor fi cele mai avansate din punct de vedere tehnic de pe câmpul de luptă”, a adăugat ea.

Singh a mai anunţat că ”o parte” din dronele Phoenix Ghost promise anterior Kievului au fost deja livrate.

”Am văzut deja succese pe câmpul de luptă, dar nu am o dată exactă pentru livrarea următoarei tranşe”, a mai precizat ea.

SUA vor recondiţiona sistemele de rachete de apărare aeriană HAWK pentru prima dată folosind finanţarea Iniţiativei de Asistenţă pentru Securitate a Ucrainei.

Singh nu a precizat câte sisteme de apărare aeriană HAWK vor fi recondiţionate şi trimise în Ucraina, invocând securitatea operaţională.

Ultimele Articole