x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(6) "social"

Statistici INS. Oltenia a detronat Moldova la consumul de alcool

Institutul Național de Statistică a publicat datele oficiale în legătură cu consumul de alcool la nivel național. 

Author: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 29.05.2020, 17:17

Din datele oferite de Institutul Național de Statistică (INS), Oltenia se află pe primul loc la consumul de alcool- 3,9 litri lunar de persoană.

Moldova se situează pe locul doi cu un consum al alcoolului de 3,3 litri lunar de persoană.

Centru țării ocupă locul trei cu un consum al alcoolului de 2,6 litri lunar pe persoană.

Cele mai mici cantități se alcool se consumă în regiunile de Vest, în Sudul Munteniei și în București-Ilfov. Aici s-au înregistrat 2,1 litri lunar pe persoană.

În Oltenia și Moldova s-a înregistrat cel mai mare consum de vin (1,9 respectiv 1,54 de litri lunar de persoană) în timp ce în București-Ilfov, centru și Muntenia s-a înregistrat un consum între 0,3 – 0,5 litri.

Consumul de bere este cel mai întâlnit în Oltenia și în Centru (1,9, respectiv 1,5 litri pe lună de persoană) în timp ce minimele s-au înregistrat în zona de Sud a Munteniei și în Nord-Estul țării (1,2, respectiv 1,4 litri).

La ţuică şi rachiuri naturale, maximele sunt întâlnite în Oltenia şi Muntenia (mai mult de 0,3 litri pe lună de persoană), iar minimele în Bucureşti/Ilfov (0,06 litri), Centru şi Sud-Est (0,1 litri).

Statistica relevă şi consumul de alcool pe gospodării în funcţie de vârsta capului de familie. Minimumul este consemnat la vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani (2 litri pe lună de persoană), iar maximul între 50 şi 64 de ani (2,6 litri pe lună de persoană).

SURSA: capital.ro