Contrar interesului companiei şi a strategiei de până acum, care consta în ascunderea cât mai bine a opţiunii de ştergere a conturilor, Instagram a fost nevoită să includă această opţiune în aplicaţia de iPhone.
Începând cu 30 iunie, Apple a impus o nouă regulă pentru dezvoltatorii de aplicaţii pentru iPhone. Toate aplicaţiile care presupun crearea unui cont trebuie să ofere şi opţiunea ştergerii acestuia, împreună cu toate datele personale.
Ca multe alte aplicaţii, a căror folosire necesită deţinerea unui cont personal, Instagram se vede nevoită să urmeze această regulă şi a lansat un update prin care se conformează cu noua politică, ostentativ, exact în ziua termenului limită.
Opţiunea ştergerii contului se regăseşte în pagina setărilor legate de contul de Instagram, în partea de jos a ecranului. Ştergerea nu are loc imediat cum utilizatorul confirmă comanda, ci după 30 de zile, în care acesta se poate răzgândi.



