Strategia Germaniei în contextul COVID-19: Promovarea vacanţelor în natură

”În contextul pandemiei de coronavirus şi după intrarea în vigoare a restricţiilor de călătorie din întreaga lume, s-a observat o schimbare în comportamentul călătorilor. Două studii internaţionale conduse de Organizaţia Germană pentru Turism (GNTB) au analizat posibilele consecinţe asupra turismului receptor în Germania. Pe baza rezultatelor acestor studii, GNTB a identificat oportunităţi  de promovare a vacanţelor în natură şi a activităţilor în aer liber în Germania. Potrivit sondajului Quality Monitor din industria turistică germană, 28% dintre turiştii străini aleg Germania ca destinaţie de vacanţă pentru peisajul şi relieful său, acest aspect fiind al patrulea criteriu de decizie în organizarea unei vacanţe. În 2019, Germania a fost aleasă a doua cea mai populară destinaţie de vacanţă pentru activităţile în natură din Europa”, a informat Organizaţia Germană pentru Turism (DZT).

Campania lansată în vara acestui an, #WanderlustGermany, vizează turiştii din ţările învecinate Germaniei care sunt interesaţi de locurile mai puţin turistice, de natură şi activităţi în aer liber, cu accent pe drumeţii şi plimbări cu bicicleta.

În Germania există peste 200.000 km de trasee de drumeţii şi 70.000 km trasee pentru biciclişti. Dintre acestea, peste 100 sunt trasee viti-vinicole şi se regăsesc în 13 regiuni viticole cu peste 80.000 de producători.

Pentru 2021, GNTB dezvoltă campania “German.Spa.Tradition”, care se va concentra pe calitatea şi varietatea de neegalat oferite de cele peste 350 de staţiuni balneare şi de sănătate certificate din Germania. De asemenea, campania va include pachete bazate pe aniversarea a 200 de ani de la naşterea lui Sebastian Kneipp, considerat părintele medicinei naturiste.

”Natura este un subiect omniprezent în comunicarea Germaniei ca destinaţie turistică, dar în contextul pandemic cu atât mai mult estimăm o creştere a interesului românilor pentru vacanţele în inima naturii din numeroasele parcuri naturale ale Germaniei. Este un tip de vacanţă ce garantează distanţarea socială, intimitatea şi protecţia turiştilor, astfel că Germania se pregăteşte pentru o primăvară şi o vară pline de turişti”, a declarat Cristian Sallai, director regional al Organizatiei Germane pentru Turism.

În plus, 48% din suprafaţa Germaniei este supusă unui ordin de conservare.

Din suprafaţa totală a Germaniei de 357.169 kilometri pătraţi, 10.477 km pătraţi apartin zonelor de conservare a 16 parcuri naţionale, 13.414 km pătraţi au fost declarate arii conservate şi 97.936 km pătraţi se bucură de statutul de parc natural.

Aproximativ o treime din suprafaţa totală a terenurilor din Germania este pădure, care conţine peste 90 de miliarde de arbori cu o vârstă medie de 77 de ani. În jur de 71.500 de specii de animale sălbatice au fost documentate în Germania, dintre care multe sunt atât de rare, încât au fost plasate sub protecţie specială.

”48.000 specii de animale, 9.500 specii de plante şi 14.000 de soiuri de ciuperci dovedesc biodiversitatea Germaniei şi a eforturilor sale concertate pentru protejarea florei şi faunei indigene”, arată Organizaţia Germană pentru Turism (DZT).

Germania are acces la două mări şi până la 30.000 de lacuri naturale cu o suprafaţă mai mare de un hectar. Astfel, coasta Germaniei se întinde pe circa 1.200 de kilometri de-a lungul Mării Nordului şi Mării Baltice. Cea mai mare dintre insulele germane este Rügen, întinsă pe 930 de kilometri pătraţi ofera spaţiu amplu pentru pădurile de fag protejate UNESCO şi stâncile de calcar inconfundabile.

Mai mult de 2,4% din suprafata Germaniei este acoperită de apă. Printre cele mai importante răuri se numără Rin, care curge 865 de kilometri de la graniţa cu Olanda, şi Elba, care traversează 727 de kilometri de teritoriu german în călătoria sa din Republica Ceha la gura de vărsare a Mării Nordului. Dunarea izvorăşte în sudul Germaniei şi curge 647 de kilometri prin Baden-Württemberg şi Bavaria, înainte de a ajunge la graniţa cu Austria la Passau.

Se estimează că Germania are între 15.000 şi 30.000 de lacuri naturale cu o suprafaţă mai mare de un hectar. Cel mai cunoscut dintre acestea este Lacul Constance. Acest rezervor de 536 km pătraţi, situat la graniţa dintre Germania şi Elveţia, este deosebit de popular printre turişti pentru frumoasele sale insule, Lindau şi Mainau. Cel mai mare lac din nordul Germaniei este Lacul Müritz, având toţi cei 110 kilometri pătraţi de apă înconjuraţi de zone conservate ale naturii.

Pe baza indicelui obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD), care măsoară şi compară realizările de sustenabilitate a peste 190 de ţări, Germania se află în prezent pe locul şase în lume. În Germania sunt peste 1.000 de unităţi de cazare sustenabile, de la EcoCamping până la hoteluri de 5 stele.

Organizaţia Germană pentru Turism (DZT) este asociaţia turistică naţională a Germaniei, constituită ca parteneriat public-privat cu sediul central în Frankfurt pe Main. Reprezintă destinaţia turistică Germania în numele Ministerului Federal al Economiei şi Energiei (BMWe), fiind sustinută de către acest minister în baza unei decizii a Camerei Deputaţilor din RFG. DZT are 30 de reprezentanţe în diferite ţări.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed