Studiu: Economisirea banilor ajută la îmbunătățirea somnului

Economisirea banilor

Economisirea regulată a banilor poate ajuta la îmbunătățirea somnului, sugerează un nou studiu, scrie BBC.

Punerea deoparte a unei sume lunare, oricât de mică ar fi aceasta, i-a ajutat pe oameni să se relaxeze și să fie mai optimiști cu privire la viitor, a constatat studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Bristol.

Aceștia au afirmat că economisitorii obișnuiți cu venituri mici au niveluri similare de satisfacție în viață cu cei mai bogați care nu economisesc.

Un sfert dintre adulții din Regatul Unit au economii mai mici de 100 de lire sterline, conform sondajelor.

Economisirea a fost dificilă în ultimii ani, din cauza creșterii puternice a facturilor și a prețurilor la alimente.

Se estimează că șase din 10 persoane au obiceiul de a economisi, iar organizațiile caritabile susțin că punerea deoparte a banilor – chiar și atunci când au un venit mic – îmbunătățește rezistența financiară.

Studiul elaborat de Centrul de cercetare în domeniul finanțelor personale al Universității Bristol a sugerat că economisirea regulată duce la îmbunătățirea satisfacției în viață, chiar dacă se pune deoparte doar o sumă mică.

Raportul sugerează că acest lucru este rezultatul unei anxietăți mai reduse cu privire la bani, al unei probabilități mai mici de a avea datorii problematice sau al unei capacități mai bune de a face față evenimentelor neașteptate.

Situația este relativ complexă, cu alți factori în joc, inclusiv dacă economiile au fost deja acumulate și circumstanțele în schimbare pentru diferite grupe de vârstă.

Cercetătorii au luat în considerare diverse studii, inclusiv unul care a urmărit economiile a mii de persoane pe o perioadă de 10 ani.

Aceștia au sugerat o îmbunătățire a satisfacției vieții în urma economisirii, dar și un dezavantaj atunci când nu se economisește.

Cu toate acestea, alte evenimente de viață au avut un impact mai mare. De exemplu, mutarea acasă sau căsătoria au îmbunătățit într-o mai mare măsură bunăstarea mentală. Pierderea unui loc de muncă sau nașterea de copii au creat un deficit relativ mai mare de bunăstare mentală.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed