AcasăActualitateSTUDIU: Risc scăzut pentru cei care aleg să renunțe la fumatul tradițional...

STUDIU: Risc scăzut pentru cei care aleg să renunțe la fumatul tradițional în favoarea IQOS

Un studiu clinic a măsurat răspunsul biologic la persoanele care trec la IQOS timp de șase luni comparativ cu cele care continuă să fumeze. Studiul demonstrează că, după șase luni, opt indicatori ai răspunsului biologic (criteriile primare de risc clinic) s-au îmbunătățit la persoanele care au adoptat IQOS.

Numeroase măsurători fizice și chimice  ale aerosolului demonstrează că nivelurile de compuși nocivi din aerosolul generat de IQOS sunt mai scăzute cu 90-95% în medie. Rezultatele arată că aceste emisii reduse se traduc printr-o toxicitate redusă în laborator și o expunere redusă în studiile clinice.

„Aceste rezultate sunt foarte încurajatoare. Credem că acest studiu referitor la IQOS este primul studiu clinic de o asemenea amploare derulat vreodată, care evaluează direct potențialul de reducere a riscului aferent unui produs care nu generează fum la persoanele care îl adoptă. Toate rezultatele obținute până acum, inclusiv cele din acest studiu, indică  înspre o reducere a riscului”, a declarat Frank Luedicke, Chief Medical Officer în cadrul PMI. 

 

Rezultatele studiului pe larg aici

 

 

 

Ultimele Articole