Succesul pariurilor sportive online in Romania

0
5
Succesul pariurilor sportive online in Romania

2016 – inceputul pariurilor online reglementate

Nascuta in 2004, prin patrunderea unor case de pariuri online din afara, foarte populare la acea vreme, precum Gamebookers, Bwin, Bet 365, industria jocurilor de noroc online din Romania a inceput cu adevarat sa ia avant dupa 2016.

Reglementarea activitatii din acest domeniu a adus, pe langa taxe substantiale la stat, si semnificativ mai multa siguranta pentru utilizatori. Daca inainte de 2016 alegerea unui site de incredere era un joc de noroc, soldat de multe ori cu pierderi, o data cu impunerea licentei, agentiile au inceput sa fie mult mai atente cu jucatorii, pentru a-si mentine dreptul de a desfasura activitatea in acest domeniu.

Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, infiintat in anul 2013, este cel care supravegheaza respectarea legii in aceasta industrie, incepand cu verificarea identitatii utilizatorilor care deschid conturi pe site-uri, si pana la problemele care apar la finalizarea platilor sau platirea taxelor asociate.

 

Un nivel de accesibilitate greu de egalat de agentiile stradale

Succesul industriei de pariuri online este un efect de bumerang. Cu cat numarul utilizatorilor creste, cu atat agentiile sunt stimulate sa includa mai multe sporturi si competitii, iar o oferta mai buna duce la randul ei la mai multi clienti.

La baza acestui efect sta, in primul rand, nivelul ridicat de accesibilitate al Internetului, pe care agentiile stradale nu il pot oferi. Poti paria pe Sportingbet, Betano, Unibet, NetBet, Efbet Romania, Betfair sau oricare dintre site-urile disponibile, indiferent daca locuiesti la Bucuresti, Iasi, Timisoara sau Horodistea de Botosani, atat timp cat ai acces la Internet.

Mutarea pariurilor in mediul online a permis patrunderea mult mai facila pe segmentul tinerilor, o strategie care asigura cresterea constanta a pietei, prin mentinerea fidela a utilizatorilor pe masura ce trec dintr-un segment de varsta in altul.

Pe de alta parte, dezvoltarea aplicatiilor de mobil a oferit pariurilor online sansa de a se strecura prin toate colturile vietii private. Poti paria in autobuz sau in masina personala, cat timp astepti la semafor, in pauza de cafea la serviciu, ori acasa, in fata televizorului, in timp ce urmaresti stirile.

 

Mai multe bonusuri si promotii

Nu prea are sens sa oferi bonus de prima depunere sau prim pariu, intr-o agentie stradala, pentru ca in acest caz aparitia clientilor noi tine de oportunitatea amplasarii: o familie care s-a mutat de curand in zona, un jucator nemultumit de agentia care functioneaza la doua strazi distanta etc.

Cu totul altfel sta situatia in cazul caselor de pariuri online, care pot ajunge la fiecare utilizator de Internet. Iata de ce oferta de bonusuri si promotii este, in acest caz, foarte generoasa. Incepand cu bonusul de inregistrare, si continuand cu promotii diverse, asociate unor competitii pe care operatorul doreste sa le evidentieze sau pur simplu grupate pe zilele saptamanii, sistemele de recompense folosite de agentiile online este o strategie foarte eficienta.

Pe piata din Romania, poti primi bonus de pana la 2000RON la pariuri sportive, prin dublarea propriei depuneri, dar si recompense de tip free-bet, doar pentru confirmarea adresei de email sau validarea datelor personale.

 

Cote marite

Fiecare agentie de pariuri online isi calculeaza cotele in functie de marja de profit pe care si-o propune. Printre operatorii care mentin o rata de profit mai redusa, oferind utilizatorilor cote ceva mai mari decat media industriei se numara Efbet, Winbet, Superbet, Betano, Stanleybet.

Prezentate sub denumirea de Cote marite, Mega cote, Cote PLUS sau SUPERPLUS etc., aceste oferte includ partide selectate de fiecare operator, la care agentia decide, fie sa reduca marja de profit, fie sa renuntae de tot la ea, pentru a putea oferi cote mai bune decat ale competitorilor.

Desi este o metoda utilizata si in agentiile stradale, in mediul online are un efect mult mai puternic, pentru ca fiecare jucator poate consulta cotele marite ale tuturor site-urilor de profil, alegand de fiecare data varianta cea mai buna.

 

Cluburile VIP, o metoda de succes in fidelizarea utilizatorilor

Pariurile sportive au deja o componenta intrinseca foarte atragatoare, care poate provoca dependenta. Insa dependenta de pariuri nu asigura si dependenta de un anumit site. Iata de ce unii operatori investesc in crearea de cluburi VIP sau Premium.

Bazate pe sentimentul de apartenenta la elita, aceste sisteme de fidelizare mizeaza, de asemenea, si pe competitivitatea pariorilor si dorinta de a castiga mai mult. Sunt organizate de regula pe mai multe niveluri, cu cerinte de pariere si recompense din ce in ce mai mari si au rolul de a ingreuna decizia unui parior de a parasi site-ul pe care joaca si de a-l stimula sa parieze mereu mai mult.

 

O industrie foarte adaptabila la nevoile clientilor

Industria jocurilor de noroc se afla in topul domeniilor care isi asculta cu multa atentie clientii si reactioneaza foarte eficient la nevoile lor. Trecerea din offline la Internet si apoi la aplicatii mobile, sunt doar doua exemple evidente ale acestei caracteristici.

Casele de pariuri de succes se asigura ca poti plati atat online, cat si cash, printr-o agentie proprie sau o retea partenera, pentru ca sunt constiente de nivelul scazut al platilor realizate online in Romania, in raport cu media Uniunii Europene.

Agentiile cu experienta pun conditii dificile de acces la bonusuri, pentru ca stiu ca adrenalina, si nu castigul in sine, este ceea ce atrage o persoana care pariaza. Pentru ca se realizeaza compulsiv si sub presiunea timpului, pariurile live aduc cele mai bune incasari, motiv pentru care multi operatori fac eforturi sa includa streaming live pe site.

 

Motivele pentru care pariurile online au succes in Romania reprezinta o combinatie intre profesionalism, strategie si natura umana, exploatata cu succes. Castiga intotdeauna cei care gandesc la rece si analizeaza obiectiv sansele pe care le au in fata.