SURPRIZĂ! Sunt și primari care nu vor salarii mărite

Primarul Iaşului, liberalul Mihai Chirica, susţine că majorarea salariilor aleşilor locali reprezintă un disconfort de imagine, însă este necesară în anumite cazuri, informează Agenția de presă Rador.

Edilul a mai declarat, pentru postul nostru de radio, că această măsură trebuie să poată fi şi pusă în aplicare, respectiv să existe fondurile adecvate în bugetele locale.

„Cunosc situația primarilor din județ și numai din județ, pentru că suntem în tot felul de grupuri în care discutăm aceste aspecte. Unii dintre ei chiar sunt în situații critice, poate nu cei mai săraci, dar nici în situația de a-și dedica toată energia pe care o au în slujba comunității. Având în vedere și rezultatele financiare ale muncii lor și salariile primarilor și a celorlalți aleși locali se plătesc tot din bugetele locale. Nu sunt alte surse de venit. De aceea și această lege își va găsi rezolvare doar dacă vor exista și bugetele pentru alimentarea surselor de finanțare, ca pentru orice altă prevedere privind creșteri de cheltuieli. Pe de altă parte, există, să spunem, disconfortul de imagine pe care îl creează o asemenea situație. Un lucru rezonabil este că s-a păstrat ca măsură nivelul inflației, ceea ce pare rezonabil în condițiile actuale, iar aceste măsuri vin precedate de creșterea pentru alte categorii sociale și probabil urmate de alte creșteri pentru alte categorii sociale”, susține Mihai Chirica.

La rîndul său, primarul municipiului Bacău, Lucian Stanciu Viziteu, din partea USR, a declarat pentru postul nostru de radio, că majorarea salariilor aleşilor locali nu era necesară în actualul context economic.

„Până la urmă nu meritau, pentru că nu există o muncă suplimentară pe care o fac aleșii locali în acest moment față de anul trecut și în prezent nu cred că este oportun acest lucru. Cred că trebuie ca Guvernul și Parlamentul să-și orienteze eforturile, în special spre mediul privat, acolo unde este cea mai mare activitate productivă și de unde, până la urmă, avem toți prosperitate și acolo să degreveze mediul privat de taxe suplimentare, să-i ajute să-și dezvolte afacerile care generează joburi și valoare adăugată. În administrația locală sunt suficiente resurse pentru angajați și pentru aleși pentru a putea să-și facă treaba cu bine”, spune primarul Bacăului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed