x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(16) "instant-articles"

Suspansul în chestiunea PROTOCOALELOR se menține. Decizia CCR

Curtea Constituţională a amânat miercuri, pentru luna ianuarie, pronunțarea unei decizii privind protocoalele încheiate de SRI, în perioada 2009 și 2016, cu instituțiile din Justiție

Author: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 19.12.2018, 15:44

De asemenea, CCR a amânat și hotărârea privind legea inițiată de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu pentru declasificarea deciziei CSAT care stă la baza protocoalelor cu SRI și care ar deschide calea revizuirii sentințelor invocând probe nelegale administrate în baza protocoalelor.

 

Curtea Constituțională a amânat pentru a patra oară pronunţarea unei decizii asupra sesizării preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016. Noul termen stabilit de CCR este 16 ianuarie 2019.

 

De asemenea, Curtea Constituţională a României a amânat, tot pentru 16 ianuarie, dezbaterile asupra sesizărilor președintelui Klaus Iohannis, ICCJ și PNL și USR privind Legea pentru declasificarea unor documente.

 

Sesizarea privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016 este semnată de vicepreşedintele PSD al Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

 

Articolul integral pe HOTNEWS