Sute de persoane, fără loc de muncă. Două fabrici se închid

Au rămas fără locul de muncă.

Peste 350 de harghiteni își vor pierde locurile de muncă în acest an. Aceștia sunt angajații unei fabrici de mobilă din Odorheiu Secuiesc și ai unei fabrici de textile din Toplița, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș.

Conducerile societăților au anunțat AJOFM Harghita că din cauza crizei economice sunt nevoite să-și înceteze activitatea vara aceasta, a declarat șeful serviciului Analiza pieței muncii din cadrul AJOFM, Jano Edit.

„Se demarează, la Odorheiu Secuiesc, disponibilizări în fabrica de mobilă, aproximativ 160 de persoane până în august-septembrie. Fabrica ne-a informat că au crescut cheltuielile pe materii prime, pe salarii și că nu mai au comenzi. Ieri am fost notificați de o firmă din industria textilă din Toplița, unde în cursul lunilor iulie-august, o să fie între 70 și 100 de disponibilizați. Acolo, fiind comenzi la export, nu mai au solicitări”, spune Jano Edit.
Grupul Lactalis România, care mai are unități de producție în județele Alba, Suceava, Covasna și Ilfov, a decis disponibilizarea, din toamnă, a peste 90 de angajați din Miercurea Ciuc, mai spune reprezentantul AJOFM Harghita.

„Grupul Lactalis a trimis în șomaj în Harghita 10 persoane, ceea ce pe țară nu este concediere colectivă, dar noi o să încercăm să le găsim un loc de muncă colectorilor de lapte. Iar Lactate Harghita nu ne-a notificat încă, legat de concedieri, care se vor vace probabil în luna octombrie. Deja sunt firme care ar putea prelua o parte din cei 93 de angajați”, explică Jano Edit.


Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed