AcasăActualitateTânăr reţinut, după ce a păcălit 400 de persoane cu locuri de...

Tânăr reţinut, după ce a păcălit 400 de persoane cu locuri de muncă în Germania

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău, a declara că un tânăr de 24 de ani, administrator al unei societăţi orădene, a fost reţinut sâmbătă, pentru 24 de ore, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, şi va fi dus, duminică, la Tribunalul Bihor, cu propunerea de arestare preventivă pentru înşelăciune.

 

Potrivit sursei citate, tânărul a înşelat peste patru sute de persoane din diverse zone ale ţării, de la care a încasat câte 130 de euro, cu promisiunea că le va găsi locuri de muncă în străinătate.

 

“Tânărul a fost ridicat ca urmare a unor reclamaţii formulate pe numele lui. Din primele verificări, suspectul era reprezentant al unei firme şi ar fi înşelat mai multe persoane de la care a încasat bani pentru a le găsi locuri de muncă în străinătate. Prejudiciul estimate este de peste 50.000 euro”, a declarat Ioana Lascău.

 

Cazul a fost făcut public sâmbătă seară, când mai multe persoane înşelate de tânăr s-au adunat în parcarea unui centru comercial din Oradea, unde ar fi trebuit să se îmbarce în autocarele care să îi transporte în Germania.

 

“Mi-am amanetat lucrurile, ca să pot să-mi plătesc drumul până acolo. Am depus tot felul de acte, toate diplomele de calificare, actele de studii, pentru ca ei să-şi bată joc de noi”, a declarat o tânără de 30 ani, una dintre persoanele prejudiciate.

 

Mai multe persoane adunate în parcare provin din alte zone ale ţării, precum Mehedinţi sau Bucureşti, ele neavând unde să rămână peste noapte. Aproximativ 60 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a-i calma pe păgubiţi şi pentru a evita izbucnirea unei revolte. Persoanele care au mers la Oradea din alte localităţi au fost audiate de poliţişti, iar cei din Bihor urmează să fie audiaţi duminică.

Ultimele Articole