Tănăsescu, FMI: Finanţatorii externi sunt alături de România

„Mesajul Fondului de astăzi este un mesaj pozitiv, care îmbunătăţeşte percepţia despre România pe pieţele internaţionale. Mesajul principal este acela că finanţatorii externi sunt alături de România în acest proces al revenirii la creştere economică”, susţine Tănăsescu.

„Au fost unii directori care au arătat că introducerea acestor măsuri, în special a creşterii TVA, ar putea să aibă un efect negativ asupra ratei inflaţiei, asupra procesului de revenire la creştere economică, dar în acelaşi timp au subliniat că sunt măsuri corective care consolidează anvelopa fiscală a României,” a declarat Tănăsescu în cadrul unui interviu la Radio România Actualităţi. „Cred că mesajul pe care, astăzi, directorul executiv al board-ului l-a dat României este un mesaj, dacă vreţi, de solidaritate faţă de eforturile pe care românii şi, sigur, ţara le face în aceste momente”, a mai spus Tănăsescu.

El spune că Fondul a încurajat autorităţile să continue programul de consolidare fiscală în acest an şi în anii care urmează. „Fondul a ţinut să sublinieze faptul că reformele structurale, accelerarea implementărilor, reprezintă cheia într-o recuperare cât mai rapidă a economiei româneşti”, spune Tănăsescu. Citeşte mai mult pe Realitatea.NET

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed