AcasăEconomieTanczos Barna, despre întârzieri în evaluarea dosarelor depuse în programul pentru panouri...

Tanczos Barna, despre întârzieri în evaluarea dosarelor depuse în programul pentru panouri fotovoltaice: Pe româneşte, este incapacitatea persoanelor de acolo de a administra această problemă/ Săptămâna aceasta o să avem primele 2.000 de dosare aprobate

“Este mai mult decât întârziere, a fost un blocaj. Din păcate, Administraţia Fondului pentru Mediu a mers foarte prost în evaluarea acestor dosare, din cauza lipsei… în limbajul de lemn se spune lipsă de capacitate administrativă. Pe româneşte, este incapacitatea persoanelor de acolo de a administra această problemă. Subiectul nu a fost mai complicat decât orice alt subiect, volumul a fost foarte mare”, a afirmat Tanczos Barna, miercuri, la Euronews România. 

 

El a subliniat că primele dosare vor fi aprobate în următoarele zile.

 

“Săptămâna aceasta o să avem primele 2.000 de dosare aprobate. Săptămâna trecută, din câte ştiu, au trecut vreo 1.041 de dosare deja de faza de aprobare, s-a intrat în evaluare şi pun şi eu presiune pe această instituţie să termine cât mai repede cele 45.000 de dosare care s-au depus în prima etapă”, a adăugat Tanczos.

 

Ministrul a precizat că în acest timp se pregăteşte următorul apel de proiecte în cadrul căruia “filosofia va fi schimbată”, principiul urmând a fi similar celui aplicat în cadrul programului Rabla pentru Electrocasnice, instalatorul urmând a primi subvenţia de la AFM.

Ultimele Articole