x


 • EUR
  4.7081
  USD
  4.1377
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(7) "politic"

Tăriceanu a găsit cauza traficului aglomerat: Oamenii conduc mașini mari care ocupă spațiu mult

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, crede că aglomerația de pe străzile Capitalei este cauzată de faptul că șoferii conduc mașini cu 4-5 locuri în care se află o singură persoană și care ocupă mult spațiu, în loc să se deplaseze cu mașini mici, cu bicicleta sau cu scuterul.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.06.2018, 13:29 | Actualizat: 13.06.2018, 13:29

„Problema este că folosim o mașină de 4-5 locuri în care merge o singură persoană, iar volumul mare al mașinilor nu este decât un element suplimentar care contribuie la îngreunarea traficului. De ce nu folosim în oraș mașini mici care sunt mai ușor de condus, mai ușor de parcat și care ocupă în general loc mai puțin? Vă garantez că traficul va fi mai suportabil. Trec în fiecare zi pe Calea Victoriei și văd că pistele sunt folosite de foarte puține persoane”, a declarat Tăriceanu.

 

 

Liderul ALDE a mai spus că el nu folosește transportul în comun, deoarece locuiește în afara Bucureștiului.

 

„Nu mă plimb în București, dar constat că sunt foarte mulți plimbăreți. Toată ziua este un trafic fabulos. De exemplu în Munchen, după ora 8 traficul practic dispare, nu mai este trafic cu vehicule. Oamenii circulă, dar marea majoritate sunt la servici. La fel este și seara. La noi sunt diferențe de trafic între orele de vârf și restul timpului, dar destul de mici”, a precizat Tăriceanu.