Tehnologia Plasmacluster de la purificatoarele Sharp demonstrează efectele benefice asupra performanței cerebrale

0

Sharp Corporation a efectuat noi cercetări asupra tehnologiei sale Plasmacluster, în colaborare cu Dr. Goichi Hagiwara, profesor asociat la Facultatea de Științe Umane, Universitatea Kyushu Sangyo. Astfel, Sharp a confirmat pentru prima dată potențialul de activare cerebrală, pentru oamenii în preajma cărora activează un echipament Plasmacluster care emite ioni pozitivi și negativi simultan, influențând pozitiv performanța în muncă.

Tehnologia Plasmacluster de la purificatoarele Sharp

Prin cercetări care utilizează măsurători ale undelor cerebrale, Sharp a demonstrat că tehnologia Plasmacluster contribuie la creșterea eficienței asupra performanței la locul de muncă (reducerea stresului și menținerea nivelului de concentrare a persoanelor care lucrează la interior sau conduc mașini, precum și îmbunătățirea eficienței antrenamentului cu exerciții fizice.

Prin cercetările efectuate, Sharp a studiat efectul tehnologiei Plasmacluster nu numai asupra undelor cerebrale, ci și asupra fluxului sanguin, în general, dar și a fluxului sanguin cerebral, în cortexul prefrontal, care este strâns asociat cu concentrarea și cunoașterea. În această cercetare, Sharp a folosit un dispozitiv pentru a măsura modificările fluxului sanguin cerebral și apoi a comparat modificările în funcție de activarea dispozitivului Plasmacluster.

Modificări ale fluxului sanguin cerebral care au loc în timpul activării creierului au fost confirmate atunci când subiecții au fost expuși la ionii Plasmacluster, demonstrându-se că această activare a creierului prin tehnologia Plasmacluster contribuie la mecanismul de îmbunătățire a performanței umane în muncă.

Tehnologia Plasmacluster de purificare a aerului emite ioni pozitivi și negativi, la fel ca cei prezenți în natură. Eficacitatea si siguranța tehnologiei a fost confirmată de testări continue pe o durată de peste 20 de ani, atât la nivelul institutelor de cercetare independente din Japonia, dar și la nivel mondial.

Descoperirea potențialului tehnologiei Plasmacluster de a induce activarea creierului reprezintă o bornă importantă în dezvoltarea și implementarea acestei tehnologii. Sharp efectuează în mod continuu verificarea eficacității și a mecanismului său asupra oamenilor pentru a-și spori fiabilitatea, studiind eficacitatea și aplicabilitatea a tehnologiei Plasmacluster către noi coordonate ale existenței umane.

Dr. Goichi Hagiwara, Profesor Asociat, Kyushu Sangyo University: “cercetarea efectuată a confirmat în premieră potențialul de activare cerebrală prin tehnologia Plasmacluster cu ioni pozitivi și negativi emiși simultan. Astfel, performanța la muncă, activitățile sportive, procesele de învățare sau alte operațiuni zilnice pot fi îmbunătățite stimularea capacității de a gândi și de a acționa datorită acestei activări la nivel cerebral. Așteptăm cu nerăbdare aplicarea ulterioară a tehnologiei Plasmacluster în viitor.”

Prezentare generală a testului de investigare a efectelor ionilor Plasmacluster asupra fluxului sanguin cerebral

  • Test realizat de: Dr. Goichi Hagiwara, Profesor asociat (Universitatea Kyushu Sangyo)
  • Spațiu de testare: Laborator din Universitatea Kyushu Sangyo (L 7,80 × D 3,40 × H 2,90 m)
  • Subiecţi: 24 bărbaţi şi femei; 19 până la 22 de ani
  • Aparat de testare de verificare: Dispozitive de testare echipate cu tehnologia Plasmacluster、Dispozitiv de măsurare a creierului NIRS
  • Condiții de testare:
  1. Ionii din grupul de Plasmacluster OFF (doar fluxul de aer)
  2. Ionii din grupul de Plasmacluster ON (expunere simultană la ioni pozitivi și negativi)
  • Densitatea ionică a grupului plasmatic: Aprox. 100.000 ioni/cm3 la pozițiile subiecților
  • Metoda de testare:

① Pe fiecare subiect a fost montat un dispozitiv de măsurare a creierului NIRS.

② Subiecții au colorat imaginea în fiecare condiție de testare, iar dispozitivele de testare au fost oprite după o perioadă de timp predeterminată.

③ Modificările fluxului sanguin cerebral au fost verificate și comparate pentru condițiile de testare respective.