Tel Drum: contracte de 64 milioane de euro în doar trei ani

0

Jumătate din contractele Tel Drum din ultimii trei ani au venit de la instituții din județul Teleorman: Primăria Alexandria (șapte contracte), Administrația Domeniului Public Alexandria, Primăria Comunei Ștorobăneasa, Primăria Comunei Piatra, Primăria Turnu Măgurele și Primăria Comunei Bujoreni. În afara județului controlat până odinioară de Liviu Dragnea din postura de președinte al Consiliului Județean, contractele au venit de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA, Primăria condusă de Lia Olguța Vasilescu, Consiliul Județean condus de Adrian Țuțuianu, etc, scrie DIGI24.ro.

 

Înființată în 1998 de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Teleorman, Tel Drum SA a fost privatizată în 2001, pe când CJ Teleorman era condus de Liviu Dragnea. În prezent, societatea are patronat anonim, iar capitalul social este divizat în circa 955.000 de acțiuni la purtător.

 

Liviu Dragnea a negat constant că ar avea vreo legătură cu Tel Drum SA. „Nu am. Singura mea legătură e că de 11 ani se tot vorbește asta. M-am plictisit, este mult prea mult. Se tot repetă genul ăsta de afirmații mincinoase și care sunt prostii”, declara Dragnea, în ianuarie 2015. Câteva luni mai târziu, în octombrie 2015, era contrazis însă, la un post de televiziune, chiar de Teodor Nițulescu, fost prefect și președinte al PSD Teleorman: „Fără doar și poate (e a lui – n.r.). Mie, în 2002, mi-a propus să facem jumi-juma, să am 40% din Tel Drum și el 60%. Eu atunci aveam o firmă de construcții. Am refuzat”. Anterior, în 2014, legătura dintre Tel Drum și Dragnea a fost invocată de fostul primar Marian Vanghelie, după ce conducerea PSD a decis excluderea sa din partid: „Dragnea dă anumite fonduri europene și apoi câștigă Tel Drum. Dacă dispare Dragnea, dispare Tel Drum”.

 

Adică, oarecum similar cu ce spune acum un alt „exclus”, europarlamentarul Cătălin Ivan: „Dragnea este atât de convingător pentru că argumentul lui este Shhaideh (ministrul Dezvoltării, care gestionează cele 30 de miliarde de lei ale Programului Național de Dezvoltare Locală – n.r.)”.

 

 

Poate tocmai de aceea, succesul Tel Drum a luat amploare din 2012 încoace, adică de la preluarea guvernării de către PSD. O centralizare realizată de Hotnews la finalul anului 2014 arăta că, în intervalul 2012-2014, Tel Drum a câștigat peste 105 milioane de euro de pe urma contractelor încheiate cu autorități centrale și administrații locale.