x


 • EUR
  4.5975
  USD
  3.8945
 • 22° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  41%
  Presiune

  34033 hPa
string(7) "stiinta"

Telefonul mobil, o picătură chinezească pentru creier. Neurochirurg: „Cum se încălzeşte telefonul, aşa se încălzeşte şi creierul“

Foarte util în zilele noastre şi ajuns un obiect indispensabil, telefonul mobil poate avea efecte devastatoare asupra sănătăţii. Păstrarea în exces a telefonului mobil la ureche afectează nervul auditiv, dar şi creierul, atrage atenţia renumitul neurochirurg, profesorul doctor Alexandru Vlad Ciurea.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 23.04.2017, 9:04 | Actualizat: 23.04.2017, 9:04

Odată cu evoluţia tehnologiei, telefonul mobil a devenit mai mult decât un telefon, îndeplinind în acelaşi timp funcţia de aparat de fotografiat sau alte funcţii. Cu toate acestea, principala funcţie a telefonului a rămas comunicarea prin intermediul apelurilor telefonice. Telefonul ţinut la ureche timp îndelungat loveşte, însă, creierul exact ca o picătură chinezească.

 

„Am văzut persoane care vorbesc şi câte şase ore la telefon în mod continuu sau cu mici întreruperi. Gândiţi-vă că sunt unde electromagnetice. Aceste unde se duc? Se duc în creier şi atacă un grup de celule nervoase. Asta nu se întâmplă imediat, ci în timp. Este exact ca o picătură chinezească, ce poate în timp să spargă o stâncă”, a explicat medicul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea. Renumitul specialist neurochirurg a spus că aşa cum se încălzeşe telefonul mobil la o folosire îndelungă, tot aşa se încing şi celulele nervoase de la nivel cerebral.

 

„Telefonul mobil este necesar, dar ca orice lucru are efecte negative, mai ales dacă este folosit în exces. Ca orice lucru trebuie folosit cu măsură. Este foarte important să avem un telefon cu care să ţinem legătura cu familia, dar este esenţial să nu folosim acest telefon în mod excesiv. Cum se încălzeşte telefonul atunci când este folosit în exces, aşa se încălzeşte şi nervul auditiv şi creierul”, a mai spus medicul neurochirug potrivit căruia un truc la care putem apela pentru protejarea creierului este vorbitul la telefon pe sistemul „mâini libere”.

Citeste mai mult: adev.ro/oot8vo