AcasăActualitateTemperaturi de 10 grade în luna iunie. Vremea se schimbă radical. Prognoza...

Temperaturi de 10 grade în luna iunie. Vremea se schimbă radical. Prognoza meteo ANM de weekend

Finalul lunii iunie vine cu temperaturi extrem de scăzute în anumite zone ale țării, arată prognoza meteo ANM de weekend.
Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, ANM anunță că vremea va fi călduroasă în vestul și sudul țării, iar în rest se va menține apropiată de normalul termic al perioadei.
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în jumătatea de nord-est a teritoriului, unde pe alocuri, cu precădere la munte, vor fi averse slabe, iar spre sfârșitul intervalului, cu totul izolat și în extremitatea vestică.
Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei.
În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra, în general, între 25 și 31 de grade. De cealaltă parte, cele minime între 10 și 20 grade, cele mai scăzute fiind în depresiuni.

Prognoza meteo ANM pentru duminică

Duminică vremea începe să se mai încălzească, însă minimele ajung din nou la 10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, arată prognoza meteo ANM de weekend.
Astfel, în ultima zi de weekend avem o vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și la începutul nopții, când se vor semnala averse local în sud-vest, unde vor fi însoțite și de descărcări electrice și izolat în rest.
Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 și 33 de grade, iar cele minime între 10 și 20 grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.
Și luni avem o vreme la fel de frumoasă, cu temperaturi maxime care ajung la 32 de grade. Vântul va sufla slab ș moderat, iar local în sud-vest și est și pe alocuri în rest vor fi prezente ploi și desărcări electrice.
Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 24 și 32 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade, precizează ANM.
 

Ultimele Articole