Tenorul Vlad Miriță lansează propriul brand de carne eco. Crește pui și curcani pe…pășune! /Exclusiv

0
237

Tenorul  Vlad Miriță  lansează propriul brand de carne eco. ”Moșia Chindia” se numește ferma sa situată câțiva zeci de kilometri de Târgoviște, una în jurul căreia artistul crește, în zone neîngrădite, curcani, pui și porci Mangalița.

Prim artistul Oprei Române, dar și popular solist pop opera, Miriță și-a deschis și un magazin online și garantează că tot ceea ce produce nu conține potențiatori de gust ori vitamine. De când a devenit tată, Miriță  a înțeles cât de importantă e calitatea cărnii de consum în ziua de astăzi.

”1 kg de carne de la noi de la fermă este 1 kg de carne pentru că nu adăugăm apă, coloranți, sare sau potențiatori de gust. Carnea de la noi, în special cea de curcan este un produs unic pe care nu-l găsiți în mod obișnuit în comerț. Ei sunt mutați în fiecare săptămână, pe o suprafață de teren generoasă, pentru a avea mereu acces la iarbă proaspătă și o dietă diversificată”, ne spune Miriță, care până să ajungă în noroiul de la ferma sa, a fost pe mari scene ale muzicii lirice, de multe ori alături de marea artistă Angela Gheorghiu.

Tenorul Vlad Miriță lansează propriul brand de carne eco

Au investit în ștranduri și piscine! Te poți scălda în apele lui Bittman, Borcea, Țucudean ori ale ”populărosului” Constantin Enceanu

Tenorul Vlad Miriță lansează propriul brand de carne eco. Puii și curcanii săi cresc pe pășune

”Multe studii recente arată că animalele crescute prin pășunare produc o carne superioară din punct de vedere nutritiv. Acest tip de carne conține un nivel crescut de vitamine, minerale, proteine și colagen și este cea mai bună alegere pentru cei ce doresc să le ofere copiilor alimente naturale, cu adevărat hrănitoare. Grăsimile provenite de la animale “crescute prin pășunare” conțin acizi grași polinesaturați precum Omega 3, ce ajută la dezvoltarea creierului la copii și adolescenți. Puiul crescut prin pășunare, spre deosebire de puiul industrial, conține cu 15% mai mult colagen, cu 6% mai multă proteină, cu 230% mai mult Omega 3. De asemenea, porcul crescut prin pășunare în comparație cu porcul crescut în condiții industriale, are cu 8% mai multă proteină, cu 200% mai multă vitamina E, cu 240% mai mult Omega 3”, ne convinge Vlad Miriță, care vinde un pui  (1,5 kg) cu 61 lei, pipeptul de pui 99 lei ori pulpa de curcan  cu 59 lei.

Artistul, care s-a căsătorit cu fostul fotomodel Maria Natura,  are o piață de desfacere mică dar specială, fiind principala sursă de carne pentru mulți colegi din breasla artistică, amintim Monica Anghel ori Marcel Pavel.

Laurențiu Duță și-a deschis propriul hotel, în Mamaia Nord. Este compozitorul pop cel mai bine remunerat din ultimii 20 de ani