x


  • EUR
    4.8590
    USD
    4.1269
string(8) "economie"

Teodorovici: Cel mai optimist scenariu de aplicare a Legii pensiilor e mâine, cel mai pesimist e când spune programul de guvernare

Ministrul Finanțelor susține că varianta cea mai pesimistă de aplicare a noii Legi a pensiilor este data de programul de guvernare, iar cel mai optimist scenariu de aplicare a acesteia e „mâine". Eugen Teodorovici precizează că noua Lege a pensiilor va avea un impact bugetar însemnat.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.02.2018, 13:12

„Cel mai optimist (termen de aplicare – n. r.) e de mâine, cel mai pesimist e când spune programul de guvernare. Nu ştiu dacă va fi o discuţie rapidă pe această lege complexă în acest semestru. De abia intră în Parlament. E clar că discuţiile nu se vor finaliza în prima parte a acestui an”, a declarat Eugen Teodorovici.

 

 

Ministrul a precizat că identificarea resurselor pentru aplicarea acestei noi legi cade în sarcina Ministerului de Finanţe, afirmând că încă nu sunt toate calculele definitive.

 

„Nu vreau să mă pronunţ vizavi de o sumă sau alta. Nu va fi un impact mic, cu siguranţă, vorbim de o schimbare radicală pe această zonă, o schimbare normală, logică şi de bun simţ. Va avea un impact bugetar însemnat. Sunt pentru a îndrepta astăzi sau cât mai repede ce s-a făcut greşit în trecut vizavi de pensii. Este un drept al fiecăruia dintre cei care au lucrat o viaţă întreagă şi nu vreau să întindem foarte mult aplicarea acestei legi. Ministerele Muncii, de Finanţe şi Casa de Pensii lucrează împreună pentru a definitiva în următoarele zile. Calcule se fac. În luna februarie vreau să văd o formă definitivă, impactul a ceea ce înseamnă această nouă lege’, a explicat Teodorovici.