AcasăEconomieToate salariile vor fi modificate! Anunț important de la Raluca Turcan

Toate salariile vor fi modificate! Anunț important de la Raluca Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, îi anunță pe români că salariile de la stat se vor schimba în noua grilă de salarizare. Favorizați o să fie cei cu salarii mici, în timp ce persoanele cu venituri foarte mari o să scadă. Există, conform ministrului, salarii de 50.000 de lei la stat.„Până acum au fost discuții despre sporuri în societate, dar nimeni nu a vorbit de eficiența din instituțiile publice astfel încât sporurile să fie pentru munci dificile sau pentru performanță.

Cei care au venituri foarte mari ar putea să scadă. Sunt unii cu 50.000 de lei pe lună. Sporurile sunt aici de 80%. N-aș vrea să încep spun instituțiile”, a spus Raluca Turcan, ministrul Muncii, la Digi24.

„Este firesc să avem același salariu de bază în plată. Avem unele salarii de bază calculate la nivelul anului 2019, altele la nivelul anului 2022. Cele la nivelul anului 2022 au și excepții la legea salarizării cu sporuri de 85%. Atunci am solicitat ministerelor de linie, care sunt responsabile cu familiile ocupaționale, ca pe un set de principii pe care noi le-am identificat să vină cu propria viziune.

Sporurile în noua lege a salarizării să fie la maximum 20% din nivelul salariului”, a mai spus Turcan.

Ultimele Articole