Toyota a vândut peste un milion de vehicule hibrid

Grupul japonez a anunţat că a livrat 1,219 milioane de vehicule hibrid, parţial datorită succesului gamei Prius şi a reuşitei noului model Aqua în Japonia, comercializat sub numele Prius C în America de Nord.

 

Vehiculele hibrid au reprezentat anul trecut 14% din automobilele vândute la nivel global, proporţie care atinge 40% în Japonia, unde aceste vehicule sunt tot mai puţin impozitate şi beneficiază de subvenţii la cumpărare.

 

Modelele hibrid dispun de un motor clasic pe benzină, dar şi de unul electric, alimentat de o baterie care se încarcă în timpul rulării.

 

Un purtător de cuvânt al Toyota a declarat că grupul vrea să vândă în acest an 1,25 milioane de vehicule hibrid.

 

De la intrarea pe piaţă, în 1997, a primului model de acest tip destinat pieţei mondiale, Prius, Toyota a comercializat în total 5,125 milioane de vehicule hibrid, respectiv 21 de modele în circa 80 de ţări.

 

„Am dezvoltat primul model hibrid pornind de la zero”, a declarat un vicepreşedinte al Toyota, Takeshi Uchiyamada, şeful proiectului Prius.

 

Utilizarea vehiculelor hibrid ale Toyota a dus la emisii de dioxid de carbon cu 34 de milioane de tone sub cele care ar fi fost generate de automobile clasice de acelaşi gabarit şi a permis o economie de 12 miliarde de litri de benzină, potrivit grupului.

 

Constructori auto concurenţi, precum Renault-Nissan, s-au concentrat pe producţia de maşini electrice, cu rezultate deocamdată mixte.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed