Tradiţii moştenite din străbuni – Artă şi tradiţii româneşti

0

Consulatul General al României la Sevilla în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Madrid și cu sprijinul Muzeului Interactiv al Muzicii Malaga a organizat miercuri, 22 iunie a.c., un moment cultural sub denumirea ”Artă și tradiții românești”, în interpretarea Ansamblului Artistic Doina Gorjului.

Și de această dată, ne-am dorit să aducem în prim plan tradițiile și obiceiurile românești, prin intermediul folclorului, artei meșteșugului si portului tradițional românesc, într-o atmosferă distinsă, pusă în scenă cu ingeniozitate de orchestra ansamblului artistic Doina Gorjului.

La eveniment au participat alături de dl. Bogdan Stănescu, consul general al României la Sevilla, dl. Jose Luis Ramos, consul onorific al României la Malaga, reprezentanți ai corpului diplomatic și consular acreditați la Malaga, reprezentanți ai autorităților regionale precum și reprezentanți ai comunității de români rezidenți în Malaga.

Prezentul eveniment se înscrie în seria de momente culturale prevăzute în planul de activități de diplomație publică ale oficiului consular pentru anul 2022, activități ce au ca obiectiv promovarea culturii și a tradițiilor naționale.