Tragedie pe Everest: alpinistul român Gabriel Țabără a murit într-o expediție

O veste tristă lovește comunitatea alpinistă din România. Gabriel Viorel Țabără, un alpinist experimentat și apreciat, și-a pierdut viața în timpul unei expediții pe Everest, cel mai înalt masiv din lume.

Tragedia a fost confirmată de Everest Chronicle care mai notează că alți doi alpiniști, un britanic și un nepalez, sunt dați dispăruți în așa-zisa ”Zonă a Morții” (unde condițiile sunt extrem de dure, iar oxigenul este rar) înainte de vârful Lhotse din Everest.

Gabriel (48 ani), care se afla în expediție de circa două luni, a fost găsit mort de șerpașul său care a constatat decesul luni dimineață. Trupul său se afla în cort, la Tabăra III (7470 metri altitudine). Cauza morții se va afla după autopsie, conform organizatorilor expediției. Românul este cel ce-al treilea alpinist care a murit în acest sezon de ascensiuni.

O pasiune pentru munte. A cucerit vârfuri de pe trei continente

De profesie angajat în domeniul bancar, Gabriel Țabără era cunoscut pentru pasiunea sa neobosită pentru alpinism. De-a lungul anilor, el a cucerit numeroase vârfuri din Carpați, Alpi, Anzii Cordilieri și Himalaya, fiind apreciat pentru abilitățile sale și pentru determinarea de a-și depăși limitele. Everestul reprezenta pentru el cea mai mare provocare, un vis pe care îl nutrea de mulți ani. Vârful Lhotse  (8,516m) ar fi fost cel de-al doilea pe care îl escalada după ce a atins Manaslu (8.163 m), tot în Himalaia.

Tragedie pe Everest: alpinistul român Gabriel Țabără a fost găsit mort

Tragedie pe Everest: alpinistul român Gabriel Țabără a murit! Gabriel Țabără făcea parte dintr-o echipă internațională de alpiniști care și-a propus să ajungă pe vârful Everest în această primăvară. Vestea morții lui Gabriel Țabără a stârnit un val de emoție și durere în rândul comunității alpiniste din România și nu numai. Colegii și prietenii lui Gabriel și-au exprimat regretul și au vorbit despre el ca despre un alpinist talentat, un prieten de nădejde și un om cu un suflet mare.

Moartea lui Gabriel Țabără pe Everest este o pierdere uriașă pentru alpinismul românesc. Prin pasiunea și dedicarea sa, Gabriel a lăsat o moștenire care va inspira generații viitoare de alpiniști. Deși a plecat prea devreme, spiritul său va continua să trăiască în inimile celor care l-au cunoscut și admirat.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed