Trump, declarații absurde privind testarea Covid: Dacă am testa la jumătate, am avea și cazuri la jumătate

0
23
Trump, declarații absurde privind testarea Covid: Dacă am testa la jumătate, am avea și cazuri la jumătate

Potrivit publicației The Independent, președintele american a făcut din nou această afirmație în cadrul unui miting de campanie susținut în Carolina de Nord, sâmbătă: „Știți  de ce avem atât de multe cazuri? Pentru că testăm atât de mult. Într-un fel e bine, într-un alt fel este prostesc”. Trump a continuat, susținând în mod fals și absurd că „dacă am testa la jumătate, am avea și cazuri la jumătate”.

Poluare masivă în Capitală. S-au înregistrat depășiri de peste 400% ale nivelului maxim admis

Sugestia lui Trump, de a ignora, practic, numărul real de cazuri și a reduce testarea nu ar face decât să micșoreze bilanțul oficial, însă acest lucru nu ar opri virusul din a se răspândi. În fapt, o testare mai redusă ar micșora din capacitatea de reacție a sistemului sanitar la un număr în creștere de cazuri de Covid.

BREAKING NEWS: Record absolut la Terapie Intensivă și din nou peste 70 de decese din cauza COVID

 

„Dacă se prăbușește un avion și mor 500 de oameni nu vorbește nimeni despre asta. Covid, Covid, Covid, Covid. Apropo, pe 4 noiembrie, nu veți mai auzi de Covid”, a mai spus Donald Trump, sugerând că criza coronavirusului se va încheia după alegerile prezidențiale americane din 3 noiembrie. Trump repetă, astfel, o teorie a conspirației lansată de fiul său în primăvară – Eric Trump spunea atunci că măsurile de distanţare socială impuse din cauza pandemiei fac parte dintr-o „strategie conştientă” a Partidului Democrat de a câştiga alegerile prezidenţiale 2020 şi că noul coronavirus va dispărea „magic” după 3 noiembrie.

 

Statele Unite au înregistrat vineri un număr record de noi infectări cu coronavirus, peste 83.000. În total, țara înregistrează 8.8 milioane de cazuri de infectare și peste 230.000 de decese din cauza acestei boli.