AcasăExterneUcraina atacată masiv cibernetic. Site-urile instituțiilor centrale au căzut unul după altul

Ucraina atacată masiv cibernetic. Site-urile instituțiilor centrale au căzut unul după altul

Miercuri dimineața, site-urile oficiale ale Ministerului Educației și Științei, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Stat de Urgență și Cabinetului de Miniștri nu funcționează. Unii utilizatori raportează și probleme la accesarea site-urilor web ale Oficiului Președinției și ale Serviciului de Frontieră, notează presă ucraineană.

Acesta este al doilea atac din ultimele 24 de ore, după ce marți după amiază avusese loc un alt atac, fiind atacate site-urile unor bănci, dar și site-ul Ministerului Apărării

Potrivit serviciului de presă al Poliției Naționale , au fost deja deschise urmăriri penale. ”Direcția de Investigații a Poliției Naționale a deschis urmărirea penală în temeiul articolelor 361 (ingerință neautorizată în funcționarea sistemelor automate) și 363-1 (difuzarea intenționată de semnale telecom are cauzează o întrerupere în funcționarea sistemelor automatizate) din Codul penal al Ucrainei”, a subliniat poliția.

De asemenea, viceprim-ministrul și totodată ministrul transformării digitale Mihail Fedorov a spus că echipele de IT-iști au respins atacuri ale hackerilor din patru țări – Rusia, China, Cehia și Uzbekistan.

Acesta este al doilea atac la rând pe portaluri ucrainene în mai puțin de 24 de ore. În după-amiaza zilei de 15 februarie, site-urile Privatbank, Oschadbank, Ministerul Apărării și forțele armate ale Ucrainei nu au funcționat. Potrivit serviciului de presă al Poliției Naționale , în acest sens au fost deja deschise urmăriri penale.

Ultimele Articole