UDMR, răspuns pentru președintele Klaus Iohannis, care ceruse clarificări publice: Nu e cazul ca noi să dăm explicații

Hegedus Csilla, purtătoarea de cuvânt a UDMR, a respins vineri cererea președintelui Klaus Iohannis, care declarase că ”este nevoie de clarificări publice din partea UDMR” în legătură cu afirmațiile rasiste și anti-europene ale premierului Viktor Orban de la Băile Tușnad.

”Nu comentăm declarațiile președintelui Klaus Iohannis. Cuvintele premierului Ungariei, Orban Viktor, de la Băile Tușnad au fost scoase din context și nu e cazul ca noi să dăm explicații”, a declarat Hegedus Csilla, citată de Antena 3.

”Eu cred că este nevoie de clarificări publice din partea UDMR, fiindcă la acel eveniment a fost prezentă o parte semnificativă din conducerea şi din miniștrii UDMR. Ei vor trebui să explice dacă au fost de acord cu conținutul acelui discurs pe care l-au aplaudat, ceea ce ar fi extrem de complicat, sau dacă n-au înţeles despre ce se vorbește şi au aplaudat pur şi simplu generic personajul care a ţinut discursul. Oricare ar fi explicația, ea trebuie să existe şi cred că trebuie să existe o discuție clarificatoare, inclusiv în coaliţia de guvernare. Pe de altă parte, nu-şi doreşte nimeni în România să provoace o criză guvernamentală, pentru că un înalt demnitar străin a avut un discurs eronat. Dar nu putem să ne facem că acele lucruri nu au fost spuse, cum nu putem să ne facem că acele spuse nu au fost aplaudate”, a spus vineri președintele Klaus Iohannis într-o conferință de presă comună cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed