x


 • EUR
  4.6559
  USD
  3.9517
 • 21° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  6 km/h
  Umiditate

  48%
  Presiune

  33898 hPa
string(7) "externe"

Uitați de FACEBOOK. O amenințare ascunsă, dar reală: Complotul rușilor!

Uitati de postarile pe Twitter sau Facebook si de numeroasele site-uri de propaganda - cea mai mare amenintare rusa pentru democratiile occidentale este legata de volumul urias de numerar scos de rusi din tara lor si pastrat peste hotare. Potentialul de coruptie al acestor bani este aproape nelimitat, dar nimeni nu face nimic pentru a stopa acest flux: nici Moscova, tot mai izolata, nici lumea civilizata, scrie agentia Bloomberg.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.10.2017, 15:16 | Actualizat: 12.10.2017, 15:16

Intr-un recent raport, Thomas Piketty, Filip Novokmet si Gabriel Zucman au evaluat capitalul offshore al companiilor si oamenilor de afaceri din Rusia si au ajuns la concluzia ca ar fi vorba despre aproximativ 1.000 de miliarde de dolari, cam tot atat cat detin cetatenii rusi. Daca din Rusia ar pleca mai putin bani, ar fi fost posibil un mic miracol economic, in stare sa conduca la liberalizare politica, sunt de parere cei trei specialisti.

 

Dar acesti bani adapostiti in occident nu sunt deloc comozi pentru tarile “gazda”, ei “hranind” sute de juristi si bancheri care creaza retele transnationale ilegale pentru evitarea taxelor si impozitelor. Vechile afaceri ale familiei Trump cu implicarea “banilor rusesti” arata mult mai dubios decat tot ce a facut Donald Trump in campania electorala din 2016. Legaturile suspecte cu “bani rusesti” au fost folosite inclusiv pentru lansarea de atacuri impotriva lui Hillary Clinton.

 

Articol integral pe INCOME MAGAZINE.