x


  • EUR
    4.8387
    USD
    4.3203
string(5) "banci"

ULTIMA ORĂ: O nouă bancă în România!

Revolut are peste 115.000 de utilizatori în România şi este fintech-ul cu cea mai rapidă creştere, iar ţinta sa este să transforme cardul său în principalul mijloc de plată folosit de români, potrivit unui comunicat al companiei. În numai trei ani de la lansare, fintech-ul Revolut a obţinut licenţa bancară europeană, iar din 2019 va începe să funcţioneze ca o bancă. Cel mai cunoscut serviciu al Revolut este cel legat de carduri şi de posibilitatea de a schimba orice valută la cursul oficial al băncii centrale din ţara emitentă. Odată cu obţinerea licenţei bancare, Revolut va putea atrage salariile celor peste 115.000 de utilizatori şi va oferi garanţie pentru suma de 100.000 de euro la depozitele clienţilor săi. Ca bancă, Revolut va oferi utilizatorilor conturi curente complete, posibilitatea de a lua credite și de a tranzacționa acțiuni fără comision.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.12.2018, 10:44

“Având peste 115.000 de utilizatori, Revolut este fintech-ul cu cea mai rapidă creştere din România, dar asta nu este suficient. Nu ne vom opri până când Revolut nu devine cardul principal folosit de români şi am încredere că vom ajunge acolo după ce vom lansa conturile curente, opţiunile de creditare şi platforma de investiţii fără comisioane”, a spus Nik Storonsky, fondatorul şi directorul general al Revolut.

 

Potrivit comunicatului, Revolut a obţinut licenţa bancară europeană şi anunţă planurile sale de a oferi utilizatorilor conturi curente complete, posibilitatea de a lua credite şi de a tranzacţiona acţiuni fără comision. Revolut va începe implementarea licenţei anul viitor, concentrându-se iniţial asupra ţărilor europene mai mici, înaintea paşaportării ulterioare pe pieţele-cheie precum Marea Britanie, Franţa, Germania sau Polonia.

 

Lansat în urmă cu trei ani, Revolut şi-a atras iniţial clienţii oferindu-le posibilitatea de a cheltui şi de a transfera bani oriunde în lume la cursul de schimb valutar real. De atunci, compania a depăşit trei milioane de utilizatori şi a adăugat funcţionalităţi precum vizibilitatea asupra cheltuielilor, controlul bugetului şi posibilitatea de a economisi bani.

 

mai multe, pe economica.net