Un antreprenor din București, șocat de prețul unei gogoașe ungurești, de la Târgul de Crăciun din Cluj: Până la 20 de lei este o cale foarte, foarte lungă

După o vizită în cadrul Târgului de Crăciun, un antreprenor din Capitală a ridiculizat, într-o postare pe Facebook prețurile mult prea mari practicate de comercianți în cadrul evenimentului, oferind exemplul undei langose care costă 20 lei. Acesta a ținut să semnaleze că „un târg de Crăciun este un loc al comunității, unde lumea vine să se simtă bine. Da, și vizitatorii sunt bineveniți, dar el este gândit ca un community fair. Una este să ai pizza la 50 lei felia, zic și eu, dar să ai ca opțiune și un langoș la 3-5 lei. Să se simtă toată lumea bine, nu doar cei cu bani”, a mai spus Tudor Galos, citat de actualdecluj.ro.

Postarea sa a fost și un prilej de glume cu privire la cât de scump a ajuns Clujul să fie, însă a adus și în atenție prețurile excesiv de mari cerute comercianților ca taxă de închiriere pe căsuțele de la Târgul de Crăciun de firma organizatoare, dar și faptul că Primăria Cluj permite această „Japcă de Crăciun” în centru dar și prețurile excesiv de mari rezultate din „lăcomia unor oameni care parazitează aceste evenimente”.

„Am fost într-o tură scurtă de Cluj, două zile, așa că am dat rapid o plimbare prin Târgul de Crăciun, în drum spre o întâlnire.

Ce voiam să vă întreb: așa venituri mari aveți la Cluj încât vă permiteți langoș la 20 de lei? Întreb, fiindcă prețul pre-inflație era 3 lei, în inflație 5 lei, dar până la 20 de lei este o cale foarte, foarte lungă”, a semnalt Tudor Galoș pe Facebook, după o vizită prin Târgul de Crăcin din Cluj.

„Culmea este că la 20de metri mai încolo, după târg, erau tot chestii de aluat aruncate în ulei, dar la 6 lei. Probabil este un business opportunity pe care nu îl văd”, a mai adăugat Tudor Galos. „Jumătate din familia mea este în Cluj. Prieteni buni de-ai mei sunt în Cluj. Am iubit în Cluj, am suferit la Cluj, am cunoscut orașul când în Music PUB se bea bere de la găleată cu paiul, când Hadean a lansat O’Bama, când mergeai la pizza la Croco. Da, au fost localuri scumpe tot timpul. Un târg de Crăciun este un loc al comunității, unde lumea vine să se simtă bine. Da, și vizitatorii sunt bineveniți, dar el este gândit ca un community fair. Iar clujenii nu au bani de așa ceva. Una este să ai pizza la 50 lei felia, zic și eu, dar să ai ca opțiune și un langoș la 3-5 lei. Să se simtă toată lumea bine, nu doar cei cu bani, Primăria putea face un târg unde să nu ceară sumele astea de la firme, prețurile ar fi fost normale. Despre asta este vorba”, a mai semnalat antreprenorul din București.

El a mai ținut să spună că, în urmă cu o lună, a mâncat același tip de langosă în centrul Oradei, cu 5 lei.

Situația semnalată de acesta a fost prilej de glume pe tema gogoașelor ungureși (langos), a aluatului, a prețurilor din Cluj și a marketingului excesiv pe care a ajuns să îl aibă orașul, mult prea scump pentru clujenii de rând.

Citește integral pe actualdecluj.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed