Un avion civil rus a fost atacat de rebelii islamiști din Siria

0
Un avion civil rus a fost atacat de rebelii islamiști din Siria

Agenţia federală rusă a aviaţiei Rosaviaţia, a precizat că interzicerea zborurilor civile în spaţiul aerian sirian este în vigoare de luni, pe o durată nedeterminată.

 

“Ţinând cont de situaţia actuală, agenţia federală pentru transport aerian apreciază că interesele comerciale nu pot să primeze asupra securităţii persoanelor ce utilizează serviciile companiilor aeriene ruse”, a anunţat Rosaviaţia într-un comunicat.

 

Ministerul rus al Transporturilor a anunţat luni că un avion al companiei aeriene ruse NordWind Airlines, care asigura o cursă pe ruta Sharm-el-Sheikh (Egipt)-Kazan (la 800 kilometri est de Moscova), a fost ţinta unor tiruri în spaţiul aerian sirian, pe 29 aprilie.

 

Avionul, care revenea din staţiunea balneară din Egipt, o ţară foarte frecventată de turişti ruşi, a aterizat la Kazan, conform programului, fără să fi suferit vreo pagubă.

 

Piloţii avionului, la bordul căruia se aflau 159 de pasageri, au declarat că au “detectat semne ale unor scene de luptă” la sol, în Siria, potrivit autorităţilor ruse.

 

“Partea siriană ne-a informat că, luni dimineaţa, persoane neidentificate au tras două rachete de tip sol-aer care au explodat în apropierea unui avion civil aparţinând unei companii aeriene ruse”, a declarat o sursă bine informată, citată de agenţia Interfax.

 

Agenţia RIA Novosti, citând un angajat al Ambasadei Rusiei la Damasc, a subliniat că diplomaţi ruşi examinau un raport asupra atacului.