AcasăActualitateUn bărbat a murit după ce s-a tratat singur de Covid-19 cu...

Un bărbat a murit după ce s-a tratat singur de Covid-19 cu prea mult Paracetamol

Bărbatul nu a reușit să scape de boală, însă și-a distrus ficatul, depășind cu mult limita de pastile pe care le poate suporta organismul într-un interval de 24 de ore.

 

 

Primul test pentru majoritatea parlamentară. Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății intră la vot

 

 

Un echipaj cu medic din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) a fost direcționat la Săveni pentru a-l prelua pe acesta și transporta la Urgențe. Din păcate, starea lui era deja foarte gravă.

 

 

Francisc Tobă, asociat cu reprimarea sângeroasă a Revoluției din 1989, a depus jurământul ca deputat

 

 

„Pacientul prezenta un test rapid Covid pozitiv, cu intoxicație la Paracetamol. A luat timp de mai multe zile câte două comprimate de paracetamol la patru ore. Starea lui era foarte gravă, cu saturație mică de oxigen în sânge”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoșani, potrivit monitorulbt.ro.

 

 

Bărbatul a fost preluat de medicii de la Urgențe și internat imediat pe Secția de Terapie Intensivă în stare critică. Din păcate, starea acestuia a continuat să se agraveze, iar după aproape 24 de ore a suferit o insuficiență de organe, intrând în stop cardio respirator. Medicii nu au mai putut să îi repornească inima, fiind declarat decesul.

 

Potrivit literaturii de specialitate, cantitatea maximă admisă pentru organism este de 4.000 de miligrame de Paracetamol în 24 de ore, în timp ce bărbatul luase, timp de mai multe zile, 6.000 de miligrame, ceea ce i-a afectat foarte mult ficatul.

 

Ultimele Articole