Dezastru găsit de ANPC după un control la un distribuitor de sushi în marile magazine

Un distribuitor de produse din peşte pentru marile lanţuri de magazine a fost închis temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru mai multe nereguli, printre care produse expirate şi mizerie, iar firma a primit şi o amendă în valoare de 20.000 de lei. Peste o jumătate de tonă de produse alimentare neconforme au fost oprite de la comercializare.

ANPC a anunţat miercuri, printr-un comunicat de presă, că a desfăşurat o acţiune de urmărire a trasabilităţii produselor din peşte comercializate în marile lanţuri de magazine. 

“Astfel, la operatorul economic Sushi Expert SRL, din comuna Pantelimon, judeţul Ilfov, distribuitor al unor astfel de produse către lanţurile de retail Lidl, Carrefour, Mega Image, Kaufland, Cora, My Auchan şi furnizorul online Sezamo, echipele de control ale ANPC au constatat o serie de abateri de la prevederile legale în domeniu”, a precizat ANPC.

Echipele de control au găsit mai multe nereguli, printre care: prezenţa, în spaţiile frigorifice de congelare, a unui exces de gheaţă atât pe materia primă, cât şi pe pereţii, tavanul şi agregatele frigorifice; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu rugină şi strat gros de praf şi grăsime; existenţa în spaţiul de depozitare a unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită sau fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum, precum şi produse retrase din circuitul consumului uman, fără a fi lotizate; utilizarea unor echipamente de gătire, de tip cuptoare, pentru prepararea orezului cu procent ridicat de arsuri de grăsime şi zone cu rugină.

De asemenea, comisarii ANPC au constatat folosirea unor vase uzate, a unor recipiente pentru prepararea orezului cu strat gros (de praf şi grăsime), precum şi a bureţilor pentru vase din sârmă şi a unor ustensile de bucătărie neprofesionale şi cu un avansat grad de uzură, utilizarea unor spaţii de lucru neigienizate şi nerenovate, cu pereţii deterioraţi, cu mucegai, lipsa inscripţionării pe etichetele de produs a lactozei şi amidonului, pe lista de ingredient. 

ANPC a amendat firma cu 20.000 de lei şi a oprit definitiv de la comercializare peste o jumătate de tonă de produse alimentare neconforme. Totodată, a fost oprită temporar prestarea de servicii, până la remedierea deficienţelor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri