x


  • EUR
    4.8701
    USD
    3.9758
string(16) "instant-articles"

Un GREU din economia românească, pus sub acuzare în DOSARUL lui ALEXE

Directorul general al combinatului siderurgic Galaţi, Bogdan Grecu, a fost pus sub acuzare de DNA în dosarul fostului ministru al Mediului, Costel Alexe.

Autor: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 07.01.2021, 17:20

Bogdan Grecu, CEO-ul companiei Liberty Galaţi, compania care deţine combinatul siderurgic, a fost pus sub acuzare de DNA pentru dare de mită şi delapidare, în dosarul fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, au declarat surse judiciare pentru G4media.ro.

 

Ministrul Justiției anunță ce a decis în privința creșterii vârstei de pensionare a magistraților

 

 

Grecu este acuzat că i-ar fi dat mită fostului ministru 22 de tone de tablă – tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă – în valoare de 103.000 de lei ca să deblocheze alocarea de către Comisia Europeană a peste 5 milioane de certificate de carbon către combinatul siderurgic Galaţi. Certificatele ar putea valora până la 180 de milioane de euro, pe piaţa de carbon europeană.

 

Joe Biden, validat oficial ca președinte al SUA. Starea de urgență, prelungită cu 15 zile în Washington

 

În plus, potrivit DNA, Grecu i-ar fi dat mită lui Alexe şi ca să închidă ochii privind poluarea generată de halda de zgură care aparţine combinatului siderurgic. „Depozitul respectiv este unul dintre cele 68 depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în anul 2018, pentru neîndeplinirea obligației asumate ca stat membru al UE de a le închide cât mai repede. Ca urmare, România trebuie să raporteze periodic situația depozitelor menționate în cuprinsul hotărârii CJUE”, afirmă DNA în comunicatul de presă.

„Produsele din tablă ar fi fost scoase din patrimoniul combinatului siderurgic din dispoziția persoanei din conducerea fabricii, suspect în cauză, iar remiterea lor ar fi fost disimulată sub forma unor contracte de sponsorizare fictive”, arată DNA. El nu a comentat acuzaţiile procurorilor.

Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, a fost pus sub acuzare pentu luare de mită şi instigare la delapidare. Alexe ar fi primit mita prin intermediul soţiei sale, Raluca Elena. El a declarat la DNA că este nevinovat.