Joe Biden, validat oficial ca președinte al SUA. Starea de urgență, prelungită cu 15 zile în Washington

0
5
Joe Biden, validat oficial ca președinte al SUA. Starea de urgență, prelungită cu 15 zile în Washington

Congresul a validat toate voturile din Colegiul Electoral. Joe Biden are voturile necesare pentru a deveni președinte. Alegerea sa a fost confirmată în ședință comună, notează Digi24.

 

 

Joe Biden are 306 de voturi electorale confirmate în Congresul SUA, în condițiile în care avea nevoie de 270 pentru a deveni președinte. Donald Trump are 232 de voturi confirmate.

 

Obiecţia referitoare la victoria lui Joe Biden în Pennsylvania a fost respinsă și de Camera Reprezentanţilor, după ce aceeași decizie fusese luată în Senat, anunță CNN. Obiecția a fost respinsă cu 282 voturi la 138.

Mai mulți membri ai echipei președintelui Donald Trump au demisionat sau au anunțat că vor renunța la funcții, în semn de protest față de comportamentul acestuia în timpul violențelor de la Capitoliu, transmite CNN.

 

Cea mai recentă demisie este a consilierului adjunct pentru securitate națională al Casei Albe, Matt Pottinger.

 

Asaltul de la Capitoliu  fost prezentat ca o mișcare Antifa în presa conservatoare.

 

După ce clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt de trumpiști, unele mass-media americane au relatat faptele într-o manieră total diferită față de majoritatea jurnaliștilor, evocând o furie legitimă a susținătorilor lui Trump și acuzând, fără dovezi, extrema stângă că s-a infiltrat în această mișcare.