x


 • EUR
  4.5975
  USD
  3.8945
 • 11° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  6 km/h
  Umiditate

  89%
  Presiune

  34033 hPa
string(13) "macroeconomie"

Un membru al board-ului BNR avertizează: Sunt mari pericole care vin din exterior

Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al BNR şi unul dintre cei mai cunoscuţi economişti, spune că economia României este sub incidenţa situaţiei foarte complicate din zona euro, şi de aceea trebuie evitate imprudenţele în administrarea echilibrelor macro interne.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.01.2017, 6:02 | Actualizat: 11.01.2017, 6:02

”Este de notat aici declaraţia ministrului de Finanţe că deficitul bugetar pentru acest an nu va depăşi 3%; esenţială este şi construcţia bugetului, care, între altele, trebuie să atenueze exodul de capital uman. Este nevoie de consolidare bugetară în anii următori şi cadenţă în reformele structurale”, a declarat Dăianu într-o opinie.

 

El spune că vremurile pe care le trăim, care includ conflicte, războaie neconvenţionale/hibride (cibernetice, informaţionale/manipulare a opiniei publice), cer eforturi de creştere a robusteţei economiei României, de apărare a centrilor nervoşi autohtoni, a infrastructurilor de bază.

 

”Un stat cu instituţii slabe îşi reduce şansele de a face faţă la asemenea pericole, care nu sunt ipotetice; unele se concretizează deja făţiş, altele sunt mai puţin vizibile. Dar consecinţe se simt şi se vor simţi.”