Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care îşi fac selfie-uri. VIDEO


Din ce în ce mai multe state din Europa încep să impună taxe turiştilor. După Veneţia, Elveţia se pregătește să adopte măsuri similare.

Satul montan elvețian Lauterbrunnen, situat la poalele spectaculoșilor Alpi Bernezi, este una dintre cele mai populare destinații turistice din Elveția. Renumit pentru peisajele sale pitorești, cascadele impresionante și oportunitățile de drumeții, Lauterbrunnen atrage anual mii de turiști din întreaga lume.

Autoritățile din Lauterbrunnen, sat montan din Elveția, Europa, sunt îngrijoarate

Cu toate acestea, autoritățile locale au început să își exprime îngrijorarea cu privire la numărul tot mai mare de vizitatori. În special, traficul intens și aglomerația creată de turiștii care vin doar pentru o zi fără a rămâne peste noapte a devenit o problemă majoră pentru comunitatea locală. Edilul satului a subliniat că mulți dintre acești turiști contribuie la aglomerație, își fac selfie-uri și pleacă, fără a aduce beneficii economice substanțiale comunității.

În acest context, autoritățile din Lauterbrunnen au propus introducerea unei taxe de intrare pentru turiștii care vizitează satul cu mașinile și nu rămân peste noapte. Această taxă, care va varia între 5 și 10 franci elvețieni, are scopul de a descuraja vizitele scurte și de a reduce presiunea asupra infrastructurii locale.

Totodată, fondurile colectate vor fi folosite pentru întreținerea și îmbunătățirea facilităților turistice și pentru protejarea mediului înconjurător.

Această măsură urmărește să asigure un turism mai sustenabil, care să aducă beneficii pe termen lung comunității din Lauterbrunnen, menținând în același timp frumusețea naturală și autenticitatea acestui sat montan pitoresc, potrivit Observator.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed