Un studiu recent arată că SARS-CoV-2 atacă iremediabil un organ vital al corpului uman

0
4
Un studiu recent arată că SARS-CoV-2 atacă iremediabil un organ vital al corpului uman

Oamenii de știință au efectuat autopsii ale persoanelor ucise de COVID-19 și au expus celulele stem cultivate la virus, pentru a arăta că virusul poate infecta celulele musculare ale inimii, unde pare să provoace probleme cu contracțiile lor.

 

 

 

Realizare istorică! Gaură neagră, creată cu succes într-un laborator

 

 

 

Lavine a adăugat că au existat dezbateri în curs cu privire la faptul dacă afectarea inimii este cauzată de infecția cu coronavirus propriu-zisă sau dacă aceasta provine dintr-un răspuns imun inflamator declanșat de virus. Dar, sugerează el, acest nou studiu ar putea răspunde acestei dezbateri.

 

 

 

Complimentul pe care l-a primit Șoșoacă din partea unuia dintre cei mai râvniți burlaci ai României

 

 

 

Studiul acesta este unic, deoarece arată în mod definitiv că, la pacienții cu COVID-19 care au dezvoltat insuficiență cardiacă, virusul atacă inima, în special celulele musculare cardiace, conform lui Lavine. „Inflamația poate fi un al doilea impact asupra daunelor cauzate de virus, dar inflamația în sine nu este cauza inițială a leziunii cardiace”, spune doctorul.

 

Există mai multe lucruri de făcut înainte ca medicii să înțeleagă pe deplin problema. Dar, de fapt, posibilitatea de a utiliza autopsiile pentru a-și valida descoperirile experimentale a fost un pas valoros pentru efortul de a afla ce face acest coronavirus corpurilor noastre.

 

 

 

 

 

Realizare istorică! Gaură neagră, creată cu succes într-un laborator

 

 

 

„La începutul pandemiei, am avut dovezi că acest coronavirus poate provoca insuficiență cardiacă sau leziuni cardiace la persoanele în general sănătoase, ceea ce a fost alarmant pentru comunitatea cardiologică”, a declarat autorul principal al studiului și cardiologul și imunologul Universității Washington, Kory Lavine.

 

 

 

„Chiar și unii sportivi de la facultate cărora li s-a permis să se întoarcă la atletism competitiv după infecția cu COVID-19 au arătat ulterior urmări în ceea ce privește inima”.