Un turc și un aromân vor să-i ducă pe ”stejari” la Cupa Mondială!

Sorin și Kemal s-au născut în țara noastră, însă originile lor sunt aromâne, respectiv turcești. Cu toate astea, inima lor bate doar pentru țara noastră.

”Am crescut aici, pentru mine România înseamnă acasă. Nu s-a pus niciodată problema să vreau să evoluez pentru naționala Turciei” – Kemal Altinok, rugbyst, component al naționalei României U20.

 

Interlopii, luați în vizor. Printre suspecții ridicați, fostul soț al Biancăi Drăgușanu

 

”Ne lăudăm cu originile noastre și ne mândrim că suntem aromâni și turci, dar dăm totul pentru România! ”- Sorin Pândichi, rugbyst, component al naționalei României U20.

Au debutat în Superliga CEC Bank

 

Virgil Musta a mințit?! Răsturnare de situație. De ce au murit, de fapt, cei șase pacienți

 

Deși tineri, cei doi au debutat în primul eșalon al rugby-ului de la noi. În septembrie, Sorin, mijlocaș la grămadă, și Kemal, linia a treia, au jucat pentru Timișoara Saracens în victoria  cu Tomitanii, scor 57-15. Între timp, sportivul aromân s-a transferat la Dinamo.

Sorin (1.73m și 72 kg) a jucat la clubul de juniori Cleopatra Constanța, dar și în Divizia Națională de Seniori, la CS Năvodari.

Kemal (1,89m si 92 kg) a evoluat pentru CT Dinicu Golescu, component al CNOPT și a ajuns la finalul verii la Timișoara Saracens.

Pe cei doi îi leagă, dincolo de o prietenie, o dorință comună.

”Mi-aș dori să ajung cu naționala mare a ”stejarilor” la Cupa Mondială! Sentimentul acela când îmi cântă imnul național nu-l pot compara cu nimic, Îmi amintesc de primul meci jucat pentru echipa României…au fost niște emoții incredibile, nu ș putea asocia acel sentiment cu ceva anume, este unic” – Kemal Altinok, rugbyst, component al naționalei României U20.

”Cu multă muncă, sigur voi ajunge la echipa de seniori. Cred că voi avea emoții uriașe când voi debuta. Cu siguranță, prezența la naționala mare ar însemna încununarea tuturor eforturilor” – Sorin Pândichi, rugbyst, component al naționalei României U20.

Părinții merg după ei peste tot

Atât familia lui Sorin, cât și ce a a lui Kemal i-a încurajat în permanență să rămână pe calea rugby-ului. Asta chiar dacă părinții au avut mari emoții cu cei doi, mai ales când erau mai mici.

”Eu am început rugby-ul la nouă ani, iar mama atunci nu a vrut neapărat să mă lase, pentru că se temea să nu mă lovez, să nu ajung la spital. Cu timpul, s-a obișnuit și nu a mai zis nimic. Părinții mă susțin necondiționat și trăiesc la intensitate maximă fiecare meci al meu” – Kemal Altinok, rugbyst, component al naționalei României U20.

”Părinții vin după noi peste tot, fie că este vorba de un meci pe care-l avem acasă, sau la 500 de kilometri depărtare. Sunt alături de noi în permanență și ne ajută moral” – Sorin Pândichi, rugbyst, component al naționalei României U20.

 

Sursa: Sports-Net

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri