x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(10) "imobiliare"

Un ungur foarte bogat vine cu bani mulți în România

Unul dintre cei mai bogați unguri, alături de moștenitorii unui imperiu american, pregătește investiții imobiliare uriașe în România.

Autor: Mihai Voican | Sursa: PROFIT.RO | Publicat: 22.10.2020, 8:42

Omul de afaceri Dániel Jellinek, aflat în topul celor mai bogați unguri, alături de familia Stryker – moștenitoarea producătorului de echipamente medicale Stryker Corporation din SUA, vrea să mai încheie o tranzacție imobiliară în România până la finalul anului viitor, prin grupul Indotek, pe care îl deține, după ce, în 2019, a cumpărat mallul Promenada din Târgu Mureș, printr-o colaborare cu Morgan Stanley. Investitorul are la dispoziție imediată, pentru achiziții, peste 100 de milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

 

Un alt VIRUS se apropie de România. Luna ianuarie va fi un pericol. Rafila avertizează

 

În vara anului trecut, grupul maghiar Indotek a intrat pe piața imobiliară românească, cu prima sa investiție semnificativă făcută în afara Ungariei, prin achiziția mallului Promenada Târgu Mureș, într-o tranzacție estimată de brokerii de la CBRE la 43 milioane de euro. Proprietatea a fost vândută la pachet cu clădirea de birouri America House din centrul Bucureștiului, pe care a cumpărat-o, cu circa 77 milioane euro, o divizie a băncii de investiții Morgan Stanley, tranzacția asigurând ieșirea fondului francez AEW Europe de pe piața locală după un deceniu de activitate în România.

 

Întrebarea care l-a blocat pe Arafat: N-am să răspund vreodată

 

„Suntem o companie foarte oportunistă. Cumpărăm active unde este posibil să creăm valoare și să obținem un randament relativ mare. Monitorizăm 13 țări în același timp, nu doar în regiune, ci până la Spania și Portugalia. Avem o putere investițională semnificativă și când apare oportunitatea acționăm. Acum analizăm toate sectoarele comerciale ale pieței: birouri, retail și industrial, chiar și oportunități pe sectoarele rezidențial și hoteluri. Nu cred că vom realiza încă dezvoltări imobiliare în România, cel puțin nu singuri. Am fi surprinși să nu avem încheiată o nouă tranzacție pe piața românească până la finalul anului viitor. Suntem mai activi în București, acum, dar ne uităm și în restul țării. Prima noastră tranzacție a fost făcută într-un oraș de rangul trei, așa că ne vom uita în continuare și la acest tip de localități. Bănuiala mea este că următoarea noastră tranzacție va fi în București, dar nu se știe niciodată“, spune, într-un interviu pentru Profit.ro, Krisztián Hornok, Transaction Director în cadrul Indotek Group.

 

Articolul integral pe PROFIT.RO