AcasăEconomieUna dintre cele mai cunoscute clădiri din lume, Taipei 101, a semnat...

Una dintre cele mai cunoscute clădiri din lume, Taipei 101, a semnat un acord cu Enel X pentru a sprijini tranziţia energetică a Taiwanului

”Una dintre cele mai influente 50 de clădiri înalte din lume, Taipei 101, a semnat un acord cu Enel X, furnizor de centrale electrice virtuale (VPP) şi de servicii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie (demand response), pentru a sprijini tranziţia energetică a Taiwanului. Enel X va integra sarcina energetică a Taipei 101 în VPP-ul său pentru a oferi servicii de reţea electrică în situaţii critice platformei de tranzacţionare a energiei a Taiwan Power Company (TPC), pentru a echilibra oferta de energie electrică cu cererea şi pentru a facilita adoptarea producţiei din surse regenerabile”, anunţă Enel.

Raportul Tranziţia Taiwanului către Emisii Zero până în 2050 subliniază trei strategii pentru implementarea tranziţiei energetice: construirea unui sistem energetic cu zero emisii de carbon, îmbunătăţirea rezilienţei sistemului energetic şi promovarea unei  dezvoltări sustenabile. Enel X va permite Taipei 101 să îmbunătăţească sustenabilitatea clădirii şi iniţiativele de reducere a emisiilor de carbon, sprijinind, în acelaşi timp, absorbţia rapidă a energiei regenerabile în Taiwan, susţinând astfel aceste strategii. Ori de câte ori există un dezechilibru între cererea şi oferta de energie electrică, VPP-ul Enel X va ajusta în mod inteligent utilizarea energiei Taipei 101 pentru echilibrarea reţelei electrice. Agregarea sarcinilor flexibile de energie comercială şi industrială în Taiwan este o modalitate mai rapidă, mai ieftină şi mai ecologică de a susţine reţeaua decât activarea centralelor tradiţionale pe bază de cărbune sau gaz sau construirea de noi resurse.

“Taipei 101 este pionier la nivel global al implementării sustenabilităţii pentru clădirile înalte. În 2016, am devenit primul zgârie-nori LEED v4 Platinum din lume, obţinând cel mai mare scor de certificare din istorie. Participarea în centrala virtuală a Enel X şi în echilibrarea reţelei prin managementul consumului de energie este o extensie naturală a eforturilor noastre privind sustenabilitateai. Împreună cu Enel X, putem sprijini tranziţia energetică a Taiwanului şi contribui la obiectivele locale de a atinge zero emisii nete prin utilizarea activelor existente pentru a participa la platforma de tranzacţionare a energiei. Acesta este un pas înainte pentru afacerea noastră şi cu cât mai multe corporaţii se alătură unui VPP, cu atât impactul va fi mai mare şi mai eficient asupra reţelei şi va accelera tranziţia energetică a Taiwanului”, spune Michael Liu, vicepreşedinte & chief operation officer al Taipei 101.

Sarcina maximă de energie electrică din Taiwan a atins un maxim istoric în iunie de aproape 40 de milioane de kW şi se preconizează o creştere a consumului de energie electrică pe tot parcursul verii. Companiile pot contribui prin inovarea modului în care folosesc energia pentru a susţine reţeaua, ceea ce le permite, în acelaşi timp, să îşi atingă obiectivele de sustenabilitate, să îşi sporească rezilienţa operaţională şi să obţină un nou flux de venituri. Întreprinderile participante sunt plătite pentru a-şi reduce cererea de energie în perioadele în care reţeaua este sub presiune. Enel X este unul dintre cei mai mari operatori globali de Centrale Electrice Virtuale (VPP) din lume, cu 6,6 GW sarcină flexibilă gestionată şi operează în Taiwan din 2016.

Enel X Global Retail este divizia globală de afaceri a Grupului Enel care oferă servicii dedicate accelerării inovaţiilor în ceea ce priveşte tranziţia energetică. Enel X Global Retail gestionează servicii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate globală totală de circa 6,6 GW şi o putere instalată în capacităţi de stocare behind-the-meter de 59 MW.

 

 

 

Ultimele Articole