Unde a dosit o uriașă sumă de bani Dumitru Dragomir la Revoluție: ”I-am băgat în…” În ‘89 conducea clubul de fotbal al miliției

0

În vârstă de 77 de ani, Dumitru Dragomir trăiește vremuri prospere fiind în spatele unui proiect imobiliar colosal. Fostul fotbalist, director de club de fotbal la Scornicești, localitatea „celui mai iubit fiu al poporului”, apoi devenit ”Mitică de la Ligă”, în prezent actualul pensionar Mitică Dragomir vorbește astăzi cu relaxare despre situația care ”s-a prescris”, după cum chiar el zice.

În zilele Revoluției, Dumitru Dragomir, pe atunci directorul clubului de fotbal Victoria al miliției (ce ținea de Ministerul de Interne), a povestit cum a ascuns o sumă mare de bani pe care o avea în unitatea sa de frică să nu aibă probleme. Bani pe care nu i-a mai recuperat.

Când am văzut cum treceau revoluționarii pe stradă… În afară de banii din casă, ai clubului, de care știau nea Marin (n.r. – Marin Ceaușescu, fratele lui Nicolae Ceaușescu), Nuță (n.r. – Constantin Nuță, general de Miliție, șeful clubului Victoria), Postelnicu (n.r. – generalul Tudor Postelnicu, fost șef al Securității), știau toți, aveam și eu banii mei… Vândusem niște pungi luate de la Scornicești…Când am văzut revoluționarii pe străzi, aveam și eu banii mei… M-am urcat pe clădire și i-am băgat pe burlane. Banii pe care îi aveam eu. Lei, dolari, ruble mai mult. Pe burlane i-am băgat. Stai să vezi.

După câteva luni a început soarele să bată, zăpada s-a dezghețat și toată apa aia i-a împins și s-a umplut curtea de bani.Și vine procurorul Aninoiu la mine și spune să mă îmbrac să merg cu el. Trecuseră deja 3-4 luni. Îi întrebam ce vor de la mine. Mi-a spus că unitatea mea e plină de bani. Când m-am dus, erau polițiști peste tot”, a declarat Dumitru Dragomir lui Horia Ivanovici. Fostul șef al Ligii profesioniste de fotbal le-a negat la momentul respectiv superiorilor săi ca ar avea legătură cu banii dosiți în burlane.  

”Nu un burlan, două burlane. Nu era milionul, dar erau mulți. Ăștia erau banii mei, cei pe care i-am predat erau ai Victoriei”, a mai spus Mitică Dragomir în podcastul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.