AcasăEuropaUngurii ne dau lecții la Tușnad: ”Europa să rămână a europenilor”

Ungurii ne dau lecții la Tușnad: ”Europa să rămână a europenilor”

Preşedintele Parlamentului ungar, László Kövér a declarat sâmbătă, la Tuşnad, că bunul simţ şi conştiinţa curată sunt armele cele mai ascuţite în lupta pentru viitorul Europei, dar şi că Europa trebuie să rămână a europenilor, stăpână pe propriile interese, pe resursele materiale şi spirituale proprii. De asemenea Kover a mai afirmat că familia bazată pe iubirea între un bărbat şi o femeie trebuie să rămână piatra de temelie a societăţii, relatează MTI.

Alocuţiunea a avut loc sâmbătă după-amiază, cu ocazia inaugurării Centrului de Zi “Sfânta Rita” din comuna Tuşnad, construit cu sprijinul statului ungar.

László Kövér a spus că maghiarii şi secuii luptă sub semnul bunului-simţ şi al conştiinţei curate, nu numai pentru ei înşişi, “ci pentru ca Europa să rămână a europenilor; pentru ca Europa să rămână stăpână pe propriile interese, pe resursele materiale şi spirituale proprii; pentru ca creştinismul să rămână o forţă conservatoare, spirituală şi culturală, pentru toate naţiunile europene; pentru ca familia protectoare, bazată pe comunitatea de iubire între un bărbat şi o femeie, să rămână piatra de temelie a societăţii”.

În opinia sa, lupta purtată în spiritul bunului-simţ şi al conştiinţei curate are şi scopul de a garanta fiecărui european dreptul de a moşteni în mod liber limba maternă, cultura şi confortul pământului natal de la strămoşii săi, precum şi libertatea de a le transmite urmaşilor săi, conform MTI.

László Kövér a considerat că aceasta este singura cale de supravieţuire a naţiunilor europene şi statelor acestora, singura cale pentru o pace adevărată în Europa.

El a spus că fiecare grădiniţă, şcoală sau centru de zi inaugurat, care îşi îndeplineşte misiunea dată de Dumnezeu, întăreşte cultura vieţii şi serveşte astfel cauza supravieţuirii.Kovács.

În cursul după-amiezii, în cadrul hramului bisericii Sfântul Francisc din Tuşnad, arhiepiscopul a binecuvântat biserica construită în 1818, care a fost renovată în perioada 2015-2022 cu sprijinul Uniunii Europene, al statului ungar şi al statului român.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.