x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(16) "instant-articles"

Uniunea Europeană se pregătește de IMPAS!

Uniunea Europeană se pregătește de impas după ce partidele tradiționale au pierdut teren.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 30.05.2019, 13:32

Partidele tradiționale și-au slăbit influența în Parlamentul European, iar odată cu aceasta speranțele pentru un progres în legătură cu subiecte precum comerțul și Brexitul s-au diminuat, se arată într-un material realizat de Sastre, o companie londoneză de analiză politică.

 

La alegerile europene din 23-26 mai, partidele tradiționale au suferit pierderi însemnate, în timp ce partidele naționaliste și eurosceptice au câștigat major, lăsând Parlamentul European mai fragmentat decât oricând. Potențialul Parlamentului de a îndeplini în continuare rolul cheie de motor al integrării a suferit mult. Acest lucru va reduce capacitatea Uniunii Europene de a realiza reforme importante, de a crea legislație sau de a vorbi ca o voce unificată, generând obstacole în pregătirea instituțională pentru următoarea recesiune globală, scrie G4Media.

 

Contrar titlurilor senzaționaliste, UE nu se confruntă cu un colaps iminent. Mai degrabă, în următorii cinci ani vom vedea multe impedimente care vor împiedica luarea unor decizii. Interesele divergente ale variilor forțe din parlament probabil vor dilua șansele inițiativelor legislative. Rezultatele din Marea Britanie indică că un Brexit ordonat este puțin probabil să aibă loc înainte de deadline-ul de pe 31 octombrie. Există șanse bune pentru o extindere a acestuia, dar și un Brexit fără acord este mai probabil ca niciodată.