Universitatea din Timișoara a cerut anularea diplomei de doctor a lui Florian Bodog

0
26
Universitatea din Timișoara a cerut anularea diplomei de doctor a lui Florian Bodog

Lucrarea fostului ministru al Sănătății, candidat acum pe listele PSD Bihor la alegerile parlamentare, a fost plagiată aproape integral, potrivit unei decizii a CNATDCU.

 

Un pacient cu COVID din Mediaș a murit așteptând să se elibereze un pat la ATI în vreun spital

 

Plagiatul din teza lui Bodog, intitulată „Managementul şi marketingul unităţilor sanitare”, a fost constatat de UVT în iulie 2018, şi confirmat de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) la data de 25 iulie 2019. Bodog a atacat însă în justiție decizia administrativă a CNATDCU, proces aflat încă pe rolul instanțelor.

 

Trafic de droguri la o farmacie din Bucureşti

 

Curios este, potrivit publicației Bihoreanu, că Universitatea de Vest nu a respectat termenul legat de un an în care putea cere anularea diplomei de doctor.

 

Bodog, apărat de Senat când DNA a cerut ridicarea imunității, are probleme majore de integritate academică. În iulie 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să îi retragă titlul de profesor abilitat şi dreptul de a conduce doctorate, pe motiv că nu a îndeplinit criteriile minime pentru această avansare profesională.