Unul din mercenarii români uciși în rebeliunea din Congo este un fost sportiv, campion în sporturi de contact. A câștigat zeci de titluri naționale!

Vasile Badea, unul din mercenarii români uciși de rebelii din gruparea M23 în R.D. Congo, a fost un mare sportiv, cunoscut în mediul iubitorilor și practicanților de arte marțiale, multiplu campion la sporturi de contact.

Fostul sportiv român a pierit în confruntările violente de miercuri dimineață din jurul localității Sake, unde s-au înregistrat trei morți (toți cetățeni români-n.r.) și peste 20 de răniți în rândul echipelor militare congoleze.

Din rândul celor care și-au pierdut viața într-o ambuscadă face parte și Badea, românul fost luptător în lotul național de Wushu Kung Fu. Sportiv care, în cariera sa, a câștigat zeci de medalii la campionate interne și internaționale. În ultimii ani a gardă de corp pentru importanți afaceriști din România dar și din afara țării.

”Este vorba de cetățeni romani care se aflau în Repăublica Congo în baza unor aranjamente financiare private. Statul român se poate implica în acest caz”, a spus purtătorul de cuvând al Guvernului, Mihai Constantin despre cei trei români care și-au pierdut viața în confruntările armate.

Vasile Badea alături de legendarul antrenor Petru Grindeanu (FOTO dreapta jos), Secretar General la Federația Română de Wushu Kungfu

Vasile Badea, unul din mercenarii români uciși în rebeliunea din Congo, este un fost sportiv, campion la sporturi de contact

Vasile Badea ar fi fost înrolat de contractorul de profil Horațiu Potra, fost luptător în Legiunea Străină, a cărui activitate în zona africană a fost instruirea insurgenților pentru diverse operațiuni militare.

Numele românului care ar fi fost angajat chiar și de miliardarul Frank Timiș ca șef al securității șantierelor sale din Africa a fost asociat militarilor din controversata gruparea Wagner, într-un reportaj realizat de Deutsche Welle.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri