UPDATE – Avarie la Magistrala Griviţa a sistemului de termoficare, în Sectorul 6/ Aproape o mie de blocuri nu au apă caldă şi încălzire/ Directorul Termoenergetica: Echipele intervin, în două, maxim trei ore această avarie va fi remediată

UPDATE – Şeful Termoenergetica, Adrian Teodorescu, a declarat într-o intervenţie la Digi24, că marţi s-a înregistrat o avarie majoră la Magistrala care aparţine de CET Grozăveşti, o reţea majoră. 

”A fost identificată, în acest moment echipele intervin, în două, maxim trei ore această avarie va fi remediată, urmând ca până diseară toate punctele termice afectate de această avarie să intre în parametri”, a precizat şeful Termoenergetica. 

 

”Această magistrală a fost pusă în funcţiune în 1981, vă daţi seama că are o vechime de aproape 43 de ani”, a mai afirmat Teodorescu. 

 

El a mai spus că această înlocuire de magistrală este prinsă în POIM, iar în acest moment abia a primit avizul tehnico-economic. 

 

”Din perspectiva noastră nu este întârziat (proiectul – n.r.), era prioritate numărul doi această magistrală care a avut avarie astăzi”, a mai declarat el.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) SA a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă, că din cauza unei avarii produse la Magistrala Griviţa pe Şoseaua Grozăveşti, furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi încălzire va fi sistată pentru aproximativ 1.000 de blocuri din Sectorul 1 şi parţial din Sectoarele 2, 5 şi 6, până în 10 ianuarie, ora 23.30.

În Sectorul 2, zonele afectate sunt: Şoseaua Ştefan cel Mare şi Bulevardul Lacul Tei, în Sectorul 5: Calea 13 Septembrie, Şoseaua Panduri, Spitalul Municipal, precum şi strada Nicolae Filimon, Calea Griviţei, Bulevardul Constructorilor şi complexurile studenţeşti „Leu” şi „Regie” din Sectorul 6 al Capitalei.

”Avaria s-a produs pe magistrala Griviţa, pe conducta cu diametrul de 1000 mm. Au fost deja începute, în regim de urgenţă, manevrele de sectorizare, închidere şi golire a conductei, apoi cele de aerisire. Ulterior, vor fi efectuate sudurile pentru reparaţia avariei şi încărcarea magistralei. Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute. Pe măsură ce lucrările se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat”, scrie în comunicat.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed