Usturoiul Benone Sinulescu se găsește pe tarabe! Este un soi nou, creat de cercetătorii buzoieni

0
57

Usturoiul Benone Sinulescu, este cel mai nou soritment al popularei plante, creație a unui cercetător agronom din Buzău, județul de unde este originar veteranul artist.

Retras din activitatea muzicală, artistul popular ajuns la o vârstă venerabilă artistul s-a bucurat când a aflat că numele spu identifică cel mai nou usturoi realizat de specialiștii Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare în Legumicultură din Buzău. Cercetătorii și-au dorit un nume autentic pentru noua legumă, totodată condiment, artistul, care luna acesta împlinește 84 de ani fiind unul dintre cei mai populari buzoieni din ultima jumătate de secol. Ideea  de a readuce pe mesele și în bucatele românilor soiuri de usturoi tradițional, Valentin Jecu a colactat mai multe tipuri locale din planta respectivă, unele pe cale de dispariție, pentru a obține acest  nou tip de usturoi.

Cel mai sincer interviu al lui Horațiu Mălăele. S-a lăsat ”descusut” chiar de Bogdan Mălăele

Usturoiul Benone Sinulescu
Usturoiul Benone Sinulescu

Usturoiul Benone Sinulescu este rodul cercetătorilor legumicultori de a readuce soiul tradițional pe mesele românilor

Odată obținut după 5 ani de ”încrucișări”,  cercetătorii legumicultori i-au cerut permisiunea lui Benone Sinulescu ca numele său să fie dus mai departe și prin intermediul originalului nou usturoi buzoian. Deja există comenzi din toată țara pentru produsul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare în Legumicultură din Buzău, care și-a propus să facă din nou populară planta, usturoiul Benone Sinulescu.

Solistul, unul dintre cei mai iubiți artiști români din ultima jumătate de veac s-a retras din activitatea muzicală și locuiește în comuna arădeană Bârzava, unde deține o frumoasă casă și grădină de care se ocupă intens, pasiune pe care  a descoperit-o după ce declarat închisă activitatea sa muzicală. Chiar și artistul de bucură de usturoiul Benone Sinulescu.

Rata de infectare în București, în continuă scădere