AcasăMoney&PeopleVă mai amintiți de Dalia Pușcă? Fosta vedetă de televiziune predă teatru...

Vă mai amintiți de Dalia Pușcă? Fosta vedetă de televiziune predă teatru copiilor

Vă mai amintiți de Dalia Pușcă? A prezentat ani de zile știri la mai toate televiziunile, a moderat Tonomatul dp2 alături de Cosmina Păsărin, a cântat și a făcut teatru. Însă totul s-a schimbat de când a devenit mamă de băieți.

Și deși ”meseria” dobândită din 2019, odată cu prima naștere, îi ocupă cea mai mare parte din timp, Dalia Pușcă Solon nu a renunțat la marea ei pasiune, actoria. În prezent, fosta vedetă de televiziune cum predă teatru copiilor. Dalia Pușcă Solon a făcut echipă bună cu actualul prezentator al matinalului TVR, Mihai Răzuș, alături de care s-a implicat într-un proiect al Asociației Avatar care oferă copiilor acces la cunoștințe valoroase pentru identitatea culturală a românilor, de la tradiții, ritualuri și obiceiuri străvechi până la file de istorie și artă populară.

Vă mai amintiți de Dalia Pușcă? Fosta vedetă de televiziune predă teatru copiilor

”Există o sursă inepuizabilă de cunoaştere, spiritualitate și bogăție atât sufleteasca, cât și materială sau imateriala în tot ceea ce este tradițional. Să cunoști valoarea înaintașilor, înseamnă să-ți cunoști propria valoare, sa te prețuiești, sa te pui în valoare și sa te simți complet”, mărturisește Dalia Pușcă, cea care și-a adus contribuția  în proiect prin expertiza în pedagogie teatrală, ajutând copiii implicați în proiect să pună în scenă un spectacol inedit, ”Păcală și mașina timpului”.

Proiectul „Obiceiuri si tradiții reinterpretate în urban” urmărește atât dezvoltarea implicării comunității în revitalizarea vieții culturale, cât și activitățile de educație culturală diverse și experimentarea unor noi modalități de învătare.

 

Ultimele Articole