Vaccinarea, OBLIGATORIE la patru luni? Raed Arafat: Măsura nu va fi pe viață

0

În contextul în care se vorbește desprea cea de a patra doză de vaccin, lumea se întreabă dacă nu cumva vaccinarea va deveni oblgiatore la fiecare patru luni. Raed Arafat lămurește situația.

Raed Arafat susțne că în România nu se discută despre a patra doză ci doar de a treia doză.

„Majoritatea deja au la patru luni, dar a patra doză nu se discută la noi. La acest moment nu știu decât de Israel care a introdus a patra doză, dar la a treia doză s-a discutat, da, și s-a redus la patru luni și nu suntem singura țară.

Plus, certificatul verde este o decizie europeană la acest moment că va fi recunoașterea lui redusă, dacă nu mă înșel, la nouă luni, după care va trebui făcut acest booster pentru prelungirea certificatului verde”, a adăugat șeful DSU, care a vorbit pe B1 TV și despre presiunea pe spitale.

Raed Arafat, despre vaccinarea din patru în patru luni

Totodată, el a precizat că îi asigură pe români că nu se vor vaccina din patru în patru luni iar măsura nu va fi una pe viață, ci doar una temporală, el dând exemplu gripa sezonieră.

„Normal astea toate sunt măsuri despre care lumea trebuie să înțeleagă că sunt temporare, deci nu vor fi măsuri pe viață, nu ne vom vaccina din patru în patru luni, asta vă spun sigur, nu vom ajunge acolo, dar acum sunt măsuri temporare până ce această boală se va transforma fie într-o boală endemică, cum este gripa sezonieră, poate să aibă o tulpină pentru care să ne vaccinăm în fiecare an pentru tulpina care apare, cum facem exact cu gripa sezonieră, și poate la un moment dat să nu mai fie necesar acest lucru, dar încă e devreme să spunem când e acest moment, până vedem cum va evolua varianta Omicron și cum se va termina actualul val pe plan mondial. Până acum, semnele sunt, totuși, optimiste, nu sunt deloc unele care să fie pesimiste”, a continuat Raed Arafat.